Video O mie de poliţişti locali, protest în faţa Guvernului. Pâslaru: Vom face o analiză ca să vedem dacă poliţiştii locali pot fi asimilaţi Poliţiei Naţionale - FOTO, VIDEO

Aproximativ o mie de poliţişti locali au protestat, marţi, în faţa Guvernului, cerând reducerea vârstei de pensionare.UPDATE: Ministerul Muncii a anunţat că va face o analiză comparativă privind condiţiile de încadrare în muncă ale poliţiştilor locali şi din Poliţia Naţională pentru a vedea în ce măsură parte din personalul Poliţiei Locale ar putea fi asimilat Poliţiei Naţionale.

4308 afișări

UPDATE 16:30 Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-a întâlnit, marţi, cu o delegaţie a Sindicatului “Pro Lex”, la care sunt afiliaţi poliţiştii locali. În urma discuţiilor, Ministerul Muncii a anunţat că va face o analiză comparativă privind condiţiile de încadrare în muncă ale poliţiştilor locali şi din Poliţia Naţională pentru a vedea în ce măsură parte din personalul Poliţiei Locale ar putea fi asimilat Poliţiei Naţionale.

Totodată, Dragoş Pîslaru a solicitat reprezentanţilor “Pro Lex” să contribuie la această analiză pentru a fundamenta, în perspectivă, un proiect de act normativ prin care ar putea fi reglementată problema semnalată de poliţiştii locali, reprezentanţii sindicali fiind de acord cu propunerea ministrului Muncii de a continua discuţiile pe acest subiect.

ŞTIRE: 13:53 "Vrem să transmitem un mesaj pentru domnul prim-ministru Dacian Cioloş, vrea să ne scoată la pensie la 50 de ani şi noi nu nu vrem la 65, vrem la 80. Dacă atâta e penibilul, mergem până la 80. Lucrez în Poliţia Locală de 10 ani. Sângele nostru e la fel de roşu ca a celor de la Poliţia Română, munca e aceeaşi, vrem să fim încadraţi în aceeaşi muncă precum cei de la Poliţia Română", a declarat un poliţist.

"Vrem reducerea vârstei de pensionare, comform Codului de Muncă, în România la pensie se iese la 60 de ani bărbaţii şi doamnele la 62 de ani. Ca agent de poliţie locală, nu putem să ne desfăşurăm activitatea de ordine publică şi circulaţie rutieră până la vârsta de 65 de ani. Este foarte greu", a declarat un alt protestatar.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Pro Lex, deşi în Legea poliţiei locale se prevede dreptul acestora de a beneficia de încadrarea muncii în condiţii deosebite sau speciale, cu efect de reducerea vârstei de pensionare, nu există norme care să stabilească efectiv cum se valorifică acest drept. Iar în aceste condiţii, poliţiştii locali vor îndeplini misiuni de ordine publică şi rutier până la 65 ani, în timp ce juriştii şi contabilii din Poliţia Română, de aceeaşi vârstă, vor fi la pensie de cel puţin 10 ani, transmit reprezentanţii sindicatului.

"Poliţiştii locali sunt revoltaţi că primul ministru Dacian Cioloş a alocat 11 milioane euro pentru „Cuminţenia pământului”, însă susţine că nu sunt bani pentru acest proiect de lege, adică pentru siguranţa cetăţenilor şi protecţia celor ce veghează la aceasta. Dar nici măcar nu este vorba de bani, pentru că modificarea legislativă nu implică alocarea de fonduri, ci doar reducerea vârstei de pensionare!", potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Pro Lex.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici