Video O mie de turişti au fost evacuaţi din Salina Praid, din cauza unei inundaţii

Aproximativ o mie de turişti au fost evacuaţi sâmbătă, în jurul prânzului, din Salina Praid, după ce calea de acces a fost inundată din cauze naturale.

2964 afișări

„La Salina Praid, în urma inundării tunelului de acces în salină de către un izvor natural, transportul turiştilor către suprafaţă a fost oprit temporar pentru a permite echipelor de intervenţie evacuarea apei din subteran”, a declarat Bogdan Colceriu, de la Jandarmeria Harghita, pentru MEDIAFAX.

În salină se aflau în acel moment aproximativ 1.000 de turişti.

„Aceştia au fost evuacaţi la suprafaţă în siguranţă cu autobuze la intervale de 30 de minute. În salină a fost întreruptă alimentarea cu apă a băilor şi unităţilor economice, precum şi internetul. La faţa locului au intervenit doi jandarmi de la postul de Jandarmi Praid, dar şi doi elevi ai şcolii militare de subofiţeri jandarmi Fălticeni, aflaţi în practică, aceştia coborând în salină pentru a vorbi, pentru a-i calma şi pentru a ajuta la transportul turiştilor”, a mai spus Colceriu.

Nu au fost înregistrate victime.

Potrivit jandarmilor, salina este închisă până la remedierea defecţiunilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici