O mişcare împotriva restricţiilor a "cetăţenilor suverani" a luat amploare. Folosesc legi antice şi organizează sesiuni de antrenament

  • Opoziţia faţă de vaccinările împotriva Covid-19 a apărut în multe forme în Marea Britanie, dar niciuna mai stranie decât mişcarea defensivă a „cetăţenilor suverani”.
  • Acest grup foloseşte legea engleză antică defunctă pentru a încerca să conteste reglementările.
24936 afișări
Imaginea articolului O mişcare împotriva restricţiilor a "cetăţenilor suverani" a luat amploare. Folosesc legi antice şi organizează sesiuni de antrenament

Sursa foto: Twitter Paraic O'Brien

Unii protestatari anti-vaccinare din afara şcolilor şi spitalelor au folosit aceste legi pentru a distribui documente legale false profesorilor, părinţilor şi angajaţilor din domeniul sănătăţii. Aceştia acuză, de asemenea, guvernul de „genocid al vaccinării” în videoclipurile distribuite pe reţelele de socializare.

Unele grupuri au organizat chiar tabere de antrenament pentru membrii lor. Au apărut imagini cu bărbaţi îmbrăcaţi în negru care sunt antrenaţi în tehnici de „acţiune directă”. Adepţii teoriilor conspiraţiei, „cetăţeni suverani” cred în mod greşit că deţin puterea legală de a aduce politicieni de frunte, funcţionari publici şi oameni de ştiinţă în faţa aşa-numitelor „curţi de drept comun”, potrivit BBC.

Aceştia susţin „infracţiuni” legate de restricţiile şi vaccinările Covid, chiar dacă astfel de afirmaţii nu au niciun temei legal. Dar asta nu a descurajat un grup nou format numit Alpha Men Assemble, care combină convingerile anti-vaccin şi suverane ale cetăţenilor.

Acest grup organizat sesiuni de antrenament în mai multe locaţii din Marea Britanie, unde voluntarii se pregătesc pentru „acţiune directă”, cum ar fi spargerea liniilor de poliţie şi formaţiuni de marş.

Lansat pe aplicaţia de chat Telegram la jumătatea lunii decembrie, grupul a strâns 8.000 de membri şi postează online imagini ale sesiunilor de antrenament. La o sesiune recentă de antrenament din Staffordshire, activiştii au fost îndemnaţi să „atace centrele de vaccinare, şcolile, directorii, colegiile, consilierii şi directorii de sănătate publică din fiecare zonă”.

Grupul s-a descris drept „bărbaţi şi femei cu gânduri libere care trăiesc ca fiinţe suverane în conformitate cu legea comună”. Aceştia spun că resping violenţa şi sunt în favoarea „autonomiei corpului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici