O navă cu comandant român a salvat patru marinari care riscau să se înece în Golful Mexic. Comandantul ar putea fi propus pentru premiul „Bravery at Sea”

  • O navă la comanda căreia se află un comandant român a intervenit pentru a salva patru marinari aflaţi pe o ambarcaţiune care lua apă. Incidentul a avut loc duminică în Golful Mexic, în timpul unei furtuni puternice.
  • Misiunea s-a încheiat cu succes.
2330 afișări
Imaginea articolului O navă cu comandant român a salvat patru marinari care riscau să se înece în Golful Mexic. Comandantul ar putea fi propus pentru premiul „Bravery at Sea”

O navă cu comandant român a salvat patru marinari care riscau să se înece în Golful Mexic. Comandantul ar putea fi propus pentru premiul „Bravery at Sea”

Nava „COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român, Bogdan Rusu, a salvat patru marinari aflaţi pe un velier în Golful Mexic. Incidentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11.00(local GMT), în timpul furtunii tropicale Sally.

Cei patru marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol deoarece nava lor lua apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, a înfruntat uraganul şi i-a salvat pe cei patru marinari, debarcându-i apoi în siguranţă în portul Tampa Bay.

US Coast Guard a mulţumit comandantului navei pentru curajul şi efortul echipajului, prin preşedintele Grupului de Căutare şi Salvare, Benjamin Strong, afirmând că „salvarea unei vieţi pe mare este o provocare, salvarea a patru vieţi într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Bogdan Rusu, comandantul care şi-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-şi salva semenii, ar putea fi propus pentru premiul „Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizaţiei Maritime Internaţionale (IMO), pentru acte de bravură pe mare.

Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al IMO până în luna aprilie a anului următor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici