O nouă acţiune a poliţiei împotriva şoferilor Uber: 16 conducători auto, sancţionaţi. 14 au rămas fără dreptul de folosire a maşinii timp de 6 luni

16 conducători auto care efectuau transport public de persoane contra cost în regim de închiriere cu conducător auto, au fost sancţionaţi joi de poliţiştii rutieri din Capitală pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim taxi sau de închiriere.

3648 afișări
Imaginea articolului O nouă acţiune a poliţiei împotriva şoferilor Uber: 16 conducători auto, sancţionaţi. 14 au rămas fără dreptul de folosire a maşinii timp de 6 luni

16 şoferi Uber sancţionaţi în Bucureşti. 14 au rămas fără dreptul de folosire a maşinii 6 luni

Dintre aceştia, 2 conducători auto efectuau transport public de persoane contra cost în regim de închiriere cu conducator auto, transportând clientul pe raza municipiului Bucrueşti, deşi aveau autorizaţie să facă acest tip de transport pe raza altei localităţi din judeţul Ifov, transmite Brigada Rutieră într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Alţi 14 conducători auto au fost sancţionati pentru efectuarea transportului public de persoane în regim de închiriere cu conducator auto, fără a deţine copie conformă valabilă, mai spune sursa citată.

În cazul ultimelor 14 sancţiuni, s-a dispus şi suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Executivul a adoptat pe 29 martie ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementează transportul în regim de taxi şi de închiriere, printre altele eliminând din lege expresia "în mod repetat".

Decizia a venit ca urmare a protestelor repetate ale taximetriştilor, care s-au strâns în faţa Guvernului cerând să fie reglementată activitatea de ridesharing. Protestatarii acuzau că în România ar fi peste 100.000 de persoane neautorizate care practică ride-sharing.

În urma modificărilor, a fost eliminată sintagma „în mod repetat” din Legea 38/2003, astfel încât „sancţiunea să fie aplicabilă atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice pentru efectuarea de transport public în mod ilegal”.

Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei, adoptate ca urmare a protestelor taximetriştilor, au intrat în vigoare joi.

Reprezentanţii Uber şi Taxify spun că aplicaţiile nu pot fi închise, dar va rămâne la latitudinea şoferilor dacă mai ies sau nu pe traseu.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a sfătuit joi pe şoferii ”Uber” care au fost amendaţi joi, după intrarea în vigoare a OUG care modifică Legea taximetriei, să conteste în instanţă sancţiunile, susţinând că aceştia nu pot fi consideraţi ”piraţi”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici