O nouă linie RATB în Capitală, pe „Traseul Muzeelor”. Costul lunar, suportat de Primăria Capitalei, va fi de 30.000 de euro

Primăria Capitalei şi Ministerul Culturii au inaugurat, vineri, o linie specială de RATB, denumită „Traseul Muzeelor”, care va circula pe arterele unde sunt amplasate toate cele 30 de muzee din Capitală, costul unui bilet de călătorie fiind de 1,3 lei, exact cât o călătorie obişnuită în Bucureşti.

858 afișări
Imaginea articolului O nouă linie RATB în Capitală, pe „Traseul Muzeelor”. Costul lunar, suportat de Primăria Capitalei, va fi de 30.000 de euro

O nouă linie RATB în Capitală, pe „Traseul Muzeelor”. Costul lunar va fi de 30.000 de euro

Potrivit primarului general, Gabriela Firea, programul liniei 362 va fi de la ora 10.00 până la 22.00, urmând ca pe traseu să circule patru astfel de autobuze, la un interval de 30 de minute.

„Costul pentru acest proiect va fi undeva la 30.000 de euro pe lună, dar cred că este o sumă mică, comparativ cu efectele culturale pe care le va crea această nouă linie (...) Ne pregătim astfel de marea sărbătoare a Centenarului”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit edilului, traseul începe de la Piaţa Presei Libere şi ajunge în zona Parcul Carol, apoi se realizează o buclă în zona Palatului Cotroceni şi se întoarce înapoi către Piaţa Presei Libere, pe traseul celorlalte muzee.

„Este o linie care se adresează atât turiştilor srăini, cât şi celor români, şi sper ca noul traseu să ridice interesul pentru muzeele din Bucureşti şi pentru bogăţia culturală a oraşului”, a declarat şi ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Pe traseul noii linii, turiştii se vor putea opri în staţii care sunt fie lângă muzee, fie în apropierea acestora.

Primul muzeu pe care turiştii îl pot vizita la prima staţie cu plecare de la Piaţa Presei este Muzeul Sportului, urmat de Muzeul Naţional al Ţăranului Român, apoi de „Antipa”.

De asemena, pe traeu pot fi vizitate Muzeul Cotroceni, de Istorie sau Palatul Voievodal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici