O persoană a murit în urma accidentului feroviar din Galaţi

  • O femeie a murit în urma accidentului feroviar produs sâmbătă seara în Gara Galaţi.
  • Decesul s-a produs la Spitalul de Urgenţă din Galaţi acolo unde au fost transportate cele patru victime ale accidentului.
  • Mai multe instituţii au declanşat anchete.
2755 afișări
Imaginea articolului O persoană a murit în urma accidentului feroviar din Galaţi

Femeia a murit după ce a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale. Ministrul Transporturilor a transmis un mesaj de condoleanţe.

„În urma accidentului feroviar din Galaţi în care conductorul trenului R7576 şi-a pierdut viaţa, transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate. Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranţă al călătorilor, dar şi al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete”, a scris, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Un mesaj a transmis şi CFR.

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în staţia Galaţi, CFR Călători anunţă cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Iniţial a fost stabilizată pe peron şi în drum spre spital de către serviciul Ambulanţă ajuns la faţa locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal."

Deoarece este vorba despre o angajată a CFR, cazul va fi anchetat de Inspectoratul de Muncă. Verificări mai fac Poliţia şi CFR. Ministrul Grindeanu le-a cerut reprezentanţilor CFR să comunice rapid rezultatele anchetei.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin şi acordă celor răniţi. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informaţiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaţii şi să vină cu soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete", a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

CFR Călători a anunţat că pe lângă femeia care a murit, mai sunt doi angajaţi ai companiei care au fost răniţi în urma impactului. De asemenea, un călător a fost transportat la spital.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară, în staţia Galaţi. Potrivit CFR „la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relaţia Galaţi – Mărăşeşti a fost tamponat primul vagon”. Locomotiva şi vagonul au fost avariate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici