O persoană din Brăila a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat măsurile privind coronavirusul

  • O persoană din Brăila a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat procedurile la revenirea în ţară dintr-o zonă afectată de coronavirus.
  • Tot la Brăila, o persoană din conducerea Tribunalului a mers la serviciu, deşi se întorsese dintr-o zonă de risc a Italiei.
  • Autorităţile au refuzat să ofere amănunte despre modul în care au fost încălcate procedurile.
2036 afișări
Imaginea articolului O persoană din Brăila a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat măsurile privind coronavirusul

O persoană din Brăila a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat măsurile privind coronavirusul

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, o persoană a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că a încălcat regulile stabilite de autorităţi în contextul crizei provocate de COVID19.

De asemenea, autorităţile locale nu confirmă şi nici nu infirmă dacă între persoana amendată cu 10.000 de lei şi o reprezentantă a Tribunalului Brăila există o legătură. Cert este că săptămâna trecută, persoana respectivă a fost în concediu în Italia, într-o zonă cu numeroase cazuri confirmate de coronavirus. La revenirea în ţară, ea nu a intrat în izolare la domiciliu şi a mers la serviciu două zile, până când cineva a reclamat-o la Direcţia de Sănătate Publică. Persoana s-a apărat spunând că la intrarea în ţară a fost testată la Aeroportul Otopeni şi nu i s-a comunicat obligaţia de a rămâne izolată la domiciliu. Ulterior, aceasta a intrat în mod voluntar în carantină.

„Confirm informaţia, persoana a fost în concediu de odihnă în perioada 21-24 februarie şi a călătorit în străinătate. Apoi, în zilele de 25 şi 26 februarie, aceasta a fost la serviciu. Pe data de 27 februarie a anunţat că a fost contactată de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Brăila şi că i s-a spus să rămână în izolare la domiciliu. Ea şi-a informat colegii, a explicat că nu a fost rea intenţie. Ea nu a ştiut că trebuie să rămână la domiciliu, a informat la Otopeni despre locul de unde venea, a fost verificată şi nu i s-a spus că trebuie să stea la domiciliu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, Georgiana Streche.

În paralel, autorităţile fac verificări la locuinţele persoanelor aflate în izolare pentru a vedea dacă sunt şi alte încălcări ale regulilor stabilite după apariţia cazurilor de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici