O primărie din Bistriţa-Năsăud vinde pământ pentru a-şi putea plăti facturile restante

Primăria comunei Cetate din Bistriţa-Năsăud a scos la vânzare opt loturi de pământ pentru case, a câte o mie de metri pătraţi, în satul Orheiu Bistriţei, situat la zece kilometri de Bistriţa, pe care autorităţile speră să obţină, în total, peste 100.000 de lei, ca să poată plăti facturi restante.

30 afișări

Primarul comunei Cetate, Ignat Aluaş, a declarat marţi corespondentului MEDIAFAX că speră să primească 15.000 de lei pentru fiecare lot de casă şi să adune, în total, 120.000 de lei, bani cu care va plăti o parte din facturile restante la utilităţi.

"Am întrerupt iluminatul public în comună fiindcă am datorii la Electrica de peste 10.000 de lei. Mai avem facturi neplătite şi la alte utilităţi, în total, acestea ajungând la peste 400.000 de lei. Nu mai avem bani şi suntem obligaţi să vindem pământ. Tot ce sper este să găsim şi cumpărători fiindcă, altfel, nu ştiu ce vom face până la sfârşitul anului. Ca primărie, o ducem foarte greu cu banii", a declarat Aluaş.

Primarul a adăugat că pământul pe care l-a parcelat şi îl scoate la vânzare este intravilan, iar cei care îşi vor face case au utilităţile la mai puţin de 20 de metri, aşa încât nu vor fi obligaţi să cheltuiască mult cu racordurile.

"E un pământ foarte bun pentru construcţii şi, cel mai important, e intravilan. Dacă reuşim să-l vindem, mai scoatem la licitaţie între vreo şase-şapte loturi", a spus primarul comunei Cetate.

Licitaţia pentru cele opt loturi de pământ va fi în 24 august, la sediul Primăriei Cetate.

Orheiu Bistriţei este situat la 10 kilometri de Bistriţa, fiind un fost sat săsesc liber care a format Districtul săsesc al Bistriţei. Aici se află şi un castru roman, de unde şi denumirea comunei, Cetate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici