O româncă din Marea Britanie a murit după ce i s-a făcut cezariană. Anchetă: Nu a primit destul sânge

O româncă stabilită în Marea Britanie a suferit o hemoragie masivă şi a murit la câteva ore după ce a născut într-un spital. O anchetă a dezvăluit că femeia nu a primit prin tranfuzie tot sângele de care avea nevoie pentru a supravieţui.

2904 afișări
Imaginea articolului O româncă din Marea Britanie a murit după ce i s-a făcut cezariană. Anchetă: Nu a primit destul sânge

Gabriela Pintilie, 36 de ani, a pierdut în total şase litri de sânge, după ce a născut prin cezariană o fetiţă, la Spitalul Basildon. Cazul s-a petrecut în februarie 2019. Românca a sângerat câteva ore, după ce doctorii nu au realizat cât sânge au la dispoziţie, potrivit investigaţiei, scrie The Guardian.

Femeia care locuia de câţiva ani în oraşul Grays trebuia să nască prin cezariană al doilea copil pe data de 28 februarie, dar a ajuns cu trei zile mai devreme la maternitate pentru că i se rupsese apa.

Medicii au decis să încerce o naştere vaginală indusă, dar metoda nu a funcţionat, aşa că Gabrielei i s-a făcut cezariană în seara următoare. Bebeluşul s-a născut sănătos.

După câteva ore, Gabriela Pintilie a suferit o hemoragie masivă şi a murit după şapte ore.

Un medic ginecolog consultant, care a depus mărturie în calitate de martor, a declarat că românca a pierdut 600 ml sânge până la ora 22.00, dar după doar o jumătate de oră a mai pierdut doi litri.

Au fost solicitate produse de coagulare, iar femeii i s-au administrat două unităţi de sânge universal şi alte unităţi de sânge din grupa ei, dar niciunul dintre produsele de coagulare.

„Au fost puse la dispoziţie produse de sânge adecvate, dar din cauza confuziei nu au fost administrate”, a adăugat doctorul.

Când a fost întrebat dacă aceasta a fost o întrerupere în comunicare, Griffiths a spus: „Da”, iar mai târziu a mai adăugat că „s-a folosit mai puţin sânge decât era disponibil”.

Ancheta în acest caz continuă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici