O româncă reclamă că autorităţile olandeze i-au confiscat bebeluşul nou-născut - VIDEO

O româncă aflată în Olanda susţine că bebeluşul pe care abia îl născuse la un spital din Utrecht i-a fost luat şi dat în grija asistenţei sociale, consulatul României precizând că statul olandez a preluat custodia copilului considerând că părinţii nu-l pot îngriji.

806 afișări
Imaginea articolului O româncă reclamă că autorităţile olandeze i-au confiscat bebeluşul nou-născut - VIDEO

O româncă reclamă că autorităţile olandeze i-au confiscat bebeluşul nou-născut - VIDEO (Imagine: Shutterstock)

Florica Silea, o româncă de 20 de ani, a ajuns în Olanda cu câteva luni în urmă. Soţul ei s-a angajat ca zidar, însă a lucrat la negru. Femeia, însărcinată, îşi planificase naşterea în ţară, dar, susţine ea, travaliul a început cu două săptămâni mai devreme decât era programat, transmite Pro TV.

Fără o asigurare medicală valabilă, ea a fost totuşi primită să nască la un spital, naşterea considerându-se o urgenţă medicală. Femeia a născut aşadar, în urmă cu două zile, într-un spital din Utrecht, un copil perfect sănătos.

Ea a povestit apoi cum, la doar o oră după ce copilul a venit pe lume, două femei de la instituţia olandeză care se ocupă cu protecţia copilului au venit, au luat copilul şi l-au mutat în altă cameră.

"Aveam copilul în braţe, mi-au smuls băiatul din braţe şi au plecat", a povestit femeia pentru Pro TV.

Florica Silea spune că, speriată, a cerut copilul înapoi, însă după o jumătate de oră doi oameni de ordine din spital au venit şi i-au cerut să părăsească salonul.

"După o jumătate de oră au venit doi bodyguarzi şi m-au dat afară. Au zis în cinci minute să părăsesc salonul. Nu m-au lasat nici să-mi alăptez copilul, mi-au luat copilul", a declarat femeia.

Familia femeii susţine că aceasta nu a primit absolut nicio explicaţie pentru situaţia creată. "Nu ni s-a dat niciun act, ea nu a semnat nimic. Nu i s-au dat amanunte. Asta o văd ca pe un furt, o răpire de copil. Având în vedere că au dat-o afară în halul în care era, eram lânga ea în momentul acela, sângera, o văd ca pe o crimă", a spus soacra tinerei, Maria Ichim.

Reprezentanţii spitalului au refuzat să facă vreun comentariu despre situaţia femeii.

Angajaţii consulatului României, contactaţi de Pro TV, explică însă că părinţii nu au solicitat asistenţă pentru creşterea copilului după naştere, aşa cum prevede sistemul olandez, iar adresa declarată ca reşedinţă s-a dovedit a fi iniţial falsă, iar ulterior un imobil impropriu creşterii unui copil.

"De asemenea, numele declarate iniţial de părinţi au fost false şi aceştia nu deţin mijloacele necesare pentru îngrijirea minorului", au explicat diplomaţii români din Olanda.

Mai mult, aceştia susţin că din documentele autorităţilor olandeze reiese faptul că mama copilului "s-a pregătit de plecarea din spital încă dinainte de fi declarată aptă pentru externare de personalul medical".

Părinţii nou-născutului spun că nu au ştiut că trebuie să ceară asistenţă pentru creşterea lui. Oricum, afirmă ei, aveau de gând să plece cu el în România.

Despre problema adresei la care locuiesc, soţii Silea neagă că ar fi furnizat date false, ci spun că locuiesc temporar la un alt cuplu şi nu sunt înscrişi în actele imobilului. Cei doi au negat să fi dat nume false, spunând că nu aveau de ce s-o facă.

"Copilul acesta a fost aşteptat, este primul copil", a spus soacra tinerei, citată de ProTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici