O roşie uriaşă a fost recoltată din solarul unei familii din Filiaşi. Este mai mare decât cea din judeţul Olt, premiată recent cu 500 de euro şi telemea | FOTO

O roşie din solarul unei familii din oraşul doljean Filiaşi este cea mai mare crescută până acum, aceasta cântărind peste 1,7 kilograme. Până acum, recordul era deţinut de o familie din judeţul Olt, care recoltase o tomată de aproape 1,5 kilograme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2040 afișări
Imaginea articolului O roşie uriaşă a fost recoltată din solarul unei familii din Filiaşi. Este mai mare decât cea din judeţul Olt, premiată recent cu 500 de euro şi telemea | FOTO

Roşie uriaşă, recoltată din solarul unei familii din Filiaşi, judeţul Dolj

Potrivit Direcţiei de Agricultură Judeţene (DAJ) Dolj, în solarul familiei Aristiţa şi Dumitru Albeanu şi oraşul Filiaşi a crescut o roşie care cântăreşte 1,730 kilograme, iar cea mai „uşoară“ are 600 de grame.

Tomatele doljene concurează, astfel, producţia agricultorilor din judeţul Olt, unde un producător din Pleşoiu a recoltat o roşie de 1,3 kilograme şi unul din Ghimpeţeni a avut o tomată de 1,49 kilograme.

Cea mai grea roşie produsă în judeţul Olt va fi premiată cu 500 de euro şi cu o putină cu telemea de Sibiu, în urma unei iniţiative a Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF) Olt, cu sprijinul Ministerului Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici