O suceveancă de 59 de ani diagnosticată cu gripă A/H1N1 a murit la Iaşi

O femeie de 59 de ani, din judeţul Suceava, diagnosticată cu gripă A/H1N1, a murit la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, pacienta fiind adusă în această unitate în urmă cu trei săptămâni şi internată la Secţia de Terapie Intensivă.

23 afișări
Imaginea articolului O suceveancă de 59 de ani diagnosticată cu gripă A/H1N1 a murit la Iaşi

O suceveancă de 59 de ani diagnosticată cu gripă A/H1N1 a murit la Iaşi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Pacienta a fost internată în stare gravă, la începutul acestei luni, la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, fiind ţinută în permanenţă sub ventilaţie mecanică în Secţia de Terapie Intensivă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu, a declarat presei, miercuri, că femeia a fost diagnosticată cu gripă A/H1N1, dar suferea şi de o altă boală, care i-a scăzut imunitatea.

"Pacienta a fost transferată la noi de la Spitalul Judeţean Suceava în urmă cu trei săptămâni, având şi o afecţiune hematologică cu evoluţie nefavorabilă. A stat în Terapie Intensivă, însă, în ciuda eforturilor medicilor, femeia nu a mai putut fi salvată", a spus medicul Diana Cimpoeşu.

Tot miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Iaşi a confirmat un nou caz de gripă A/H1N1, în cazul unei femei din municipiu. Potrivit şefilor DSP, forma bolii este una uşoară, motiv pentru care femeia se tratează la domiciliu.

De la începutul anului, la Iaşi au fost confirmate 15 cazuri de gripă A/N1N1, iar trei dintre pacienţi, internaţi la diverse spitale din oraş, au murit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici