Video O sută de persoane, audiate la DIICOT Ploieşti după percheziţii privind traficul de droguri - VIDEO

O sută de persoane sunt audiate, miercuri după-amiază, la sediul DIICOT Ploieşti, în urma a 20 de percheziţii făcute în judeţele Prahova şi Ialomiţa într-un dosar de trafic de droguri şi furt calificat, fiind găsite două culturi de canabis, comprimate de ecstasy şi bani ce ar proveni din infracţiuni.

1503 afișări

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procurorii de la Serviciul Teritorial Ploieşti al acestei structuri şi ofiţerii de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au făcut, miercuri, 20 de percheziţii domiciliare, dintre care 19 în judeţul Prahova şi una în judeţul Ialomiţa, într-un dosar privind activitatea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri şi furt calificat, grup format din 20 de suspecţi.

Potrivit anchetatorilor, doi bărbaţi din Ploieşti, lideri ai grupului infracţional, sunt suspectaţi că în perioada octombrie 2014 - august 2015 au introdus în ţară importante cantităţi de canabis, drogurile fiind ulterior vândute către diverşi consumatori din judeţul Prahova, prin intermediul mai multor dealeri secundari.

Anchetatorii au stabilit, de asemenea, pe parcursul cercetărilor în acest dosar că suspecţii au procurat seminţe de canabis din Spania şi din România, înfiinţând culturi de canabis în două locuri din Prahova.

De altfel, la percheziţii au fost identificate cele două culturi de canabis formate din 30 de plante mature, anchetatorii găsind la locuinţele suspecţilor peste 800 de grame de canabis pregătit pentru comercializare, 28 de comprimate de ecstasy, mai multe ustensile pentru cântărit, ambalat şi consum de droguri, o armă cu aer comprimat, un pistol cu bile, dar şi 69.000 de lei, 1.220 de euro şi 100 de dolari americani, care ar proveni din comiterea infracţiunilor, şi mai multe documente de evidenţă primară şi contabilă dublă.


Unul dintre cei doi suspecţi consideraţi liderii grupului infracţional este, de asemenea, cercetat pentru furt calificat. Conform procurorilor, bărbatul, angajat la o firmă care comercializează produse alimentare, profitând de poziţia profesională, împreună cu alte patru persoane, a constituit un grup infracţional organizat în scopul sustragerii unor cantităţi mari de fructe şi legume din gestiunea agentului economic respectiv. Marfa a fost ulterior vândută en-gros către comercianţi din judeţele Prahova şi Ialomiţa, la preţuri subevaluate faţă de valoarea de piaţă a acestora.

La sediul DIICOT Ploieşti au fost aduse o sută de persoane pentru a fi audiate în acest dosar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici