O tânără de 21 de ani a murit în urma unei cezariene. Familia vrea anchetă

O tânără de 21 de ani din Gorj a murit în urma unei operaţii de cezariană, iar familia ei spune că medicii au tras de timp înainte să o ducă la Craiova. Familia a depus o plângere la Poliţie, însă medicii susţin că au apărut complicaţii după cezariană şi nu au mai avut ce face.

1510 afișări
Imaginea articolului O tânără de 21 de ani a murit în urma unei cezariene. Familia vrea anchetă

O tânără de 21 de ani din Gorj a murit în urma unei cezariene. Familia vrea anchetă

Alexandra Ionela Corbescu, o tânără de 21 de ani din oraşul Ţicleni, judeţul Gorj, însărcinată în nouă luni, a născut prin cezariană, miercuri, în jurul orei 11.00, la Spitalul de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, iar starea sa de sănătate s-a înrăutăţit în jurul orei 15.00, intrând în stop cardio-respirator.

A fost marţi la spital, la doctoriţa Roibu, trebuia să se ducă la control, doctoriţa nu a fost acolo şi nu a răspuns la telefon. A mers joi, iar dânsa i-a spus că o bagă direct în operaţie. Trebuia să nască pe 26-27 octombrie. A operat-o, a ieşit bine, copilul sănătos, cam o oră a fost conştientă, nu a avut nicio problemă, apoi a iTntrat în stop cardio-respirator şi i s-a oprit inima, la spitalul din Târgu-Cărbuneşti. Noi am plecat până acasă când era bine, să luăm haine şi ne-a sunat sora ei că îi e rău, că nu putea să mai vorbească. La 15.00 am fost acolo şi nu ne-au lăsat să intrăm, au zis să aşteptăm doctorul”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Alexandru Ionuţ Claudiu, cumnatul tinerei care a decedat.

După o oră de aşteptare, familia fetei a decis să sune la 112, văzând că aceasta nu-şi revine şi nimeni nu comunica. Familia a cerut la 112 un elicopter ca să ducă tînăra la Craiova, dar i s-a spus că trebuie să sune doctorul de la spital şi să ceară elicopter. Doctorul a sunat şi i s-a spus că nu are unde să aterizeze elicopterul, „stadionul fiind peste drum de spital”.

Apoi au spus că este prea târziu, că este noapte şi în jurul 18.00 au sunat la Târgu-Jiu să trimită ambulanţa. A fost transportată la Craiova. Era ca şi moartă, o ţineau aparatele. Am plecat cu maşina personală la Craiova, au băgat-o în sala de operaţie, după o oră şi jumătate au ieşit şi ne-au spus că a făcut din nou stop cardio-respirator şi că încearcă să resusciteze. După zece minute a ieşit şi ne-a spus că a decedat. Avea un copil de patru ani şi acesta este al doilea, amândoi născuţi prin cezariană. Medicii spun că băiatul este bine. Acuzăm medicii de malpraxis, suntem revoltaţi şi pentru ce s-a întâmplat în timpul operaţiei şi că nu au vrut să o transfere la Craiova. Facem plângere împotriva medicilor”, a mai declarat cumnatul tinerei.

Medicii spun că au apărut complicaţii după operaţia de cezariană, la fel ca în cazul Andreei Bălan.

Directorul spitalului din Târgu-Cărbuneşti, Constantin Târziu, a declarat pentru MEDIAFAX că tânăra a ajuns la spital miercuri dimineaţă având contracţii, astfel că medicii au decis să îi facă cezariană şi totul a decurs bine.

După masă tânăra s-a simţit rău şi a intervenit imediat medicul de gardă, a spus Constantin Târziu.

Potrivit acestuia, s-a format o echipă de medici pentru a preveni complicaţiile.

Orice intervenţie chirugicală are aceste riscuri, din păcate. Cam acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Andreea Bălan, şi într-o maternitate cu nume, dar nu contează unde te operezi, contează ce vrea Dumnezeu cu tine în final. Cred că echipa formată a resuscitat-o timp de 50 de minute. Când corpul şi-a reluat activitatea, au stabilizat-o, au intubat-o şi au trimis-o la Spitalul Universitar din Craiova. Nu putea fi trimisă în acele moment, dacă nu era stabilizată”, a spus directorul.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, a spus că poliţiştii din Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi joi de reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova că o tânără de 21 de ani din Gorj a murit.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că tânăra a năascut prin cezariană un băieţel, iar apoi i s-a făcut rău şi a fost dusă cu o ambulanţă la spital în Craiova, unde a murit.

„S-a luat măsura transportării cadavrului la IML Craiova în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat Victor Ţuhaşu.

Taguri:
cezarienă,
deces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici