O tonă şi jumătate de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti dintr-o locuinţă din Bucureşti

O tonă şi jumătate de articole pirotehnice destinate profesioniştilor au fost confiscate în urma unei percheziţii făcute în Bucureşti. Cercetările în acest caz continuă.

235 afișări
Imaginea articolului O tonă şi jumătate de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti dintr-o locuinţă din Bucureşti

O tonă şi jumătate de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti dintr-o locuinţă din Bucureşti

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în urma unei percheziţii realizate în Bucureşti, a fost depistată o persoană bănuită că ar fi comercializat articole pirotehnice destinate exclusiv pirotehniştilor autorizaţi sau folosirii în scopuri tehnice.

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul S.I.A.S. – Serviciul Pirotehnic şi al S.A.S. din cadrul Poliţiei Capitalei, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” şi ,,introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal”.

„În urma percheziţiei domiciliare efectuate, au rezultat indicii că persoana în cauză ar fi deţinut şi depozitat ilegal, la domiciliul din Bucureşti, articole pirotehnice din categoriile F2, F3, F4, P1 şi T1 pe care le-ar fi oferit ilegal spre comercializare către publicul larg. Menţionăm că aceste categorii de articole pirotehnice nu sunt destinate comercializării către publicul larg (categoriile F2, F3 şi F4), fiind destinate uzului exclusiv al pirotehniştilor autorizaţi sau folosirii în scopuri tehnice (categoriile P1 şi T1)”, spun poliţiştii.

Circa 1.500 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate.

Cercetările continuă pentru aflarea întregii activităţi infracţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici