Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un vaccin care ar împiedica oamenii să se drogheze cu fentanil. A fost testat cu succes pe şobolani

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un vaccin care ar putea împiedica oamenii să se drogheze cu fentanil, ceea ce le dă speranţe experţilor că tratamentul ar putea oferi dependenţilor o cale mai clară spre recuperare.

439 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un vaccin care ar împiedica oamenii să se drogheze cu fentanil. A fost testat cu succes pe şobolani

Un vaccin experimental care împiedică pătrunderea puternicului opioid în creier prin producerea de "anticorpi anti-fentanil" a avut succes în primele studii efectuate pe şobolani, potrivit cercetătorilor. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Houston şi-au publicat recent studiul în revista Pharmaceutics şi intenţionează să înceapă testele clinice pe oameni în lunile următoare.

"Individul nu va resimţi efectele euforice şi se poate <urca din nou în căruciorul> sobrietăţii", a declarat Colin Haile, autorul principal al studiului.

Peste 350 de persoane au murit anul acesta în San Francisco din cauza supradozelor de fentanil, în timp ce anul trecut peste 71.000 de persoane au murit din cauza acestui drog în Statele Unite ale Americii.

Muzicianul Prince este cel mai celebru caz care a murit de la o supradoză de fentanil.

Cercetătorii au declarat că noul lor vaccin conţine ingrediente derivate din bacteria intestinală E. Coli, iar acesta nu a prezentat efecte secundare adverse în primele teste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici