Oamenii din Dobrosloveni, satul Alexandrei, consiliaţi de psihologi. Primar: Oamenii sunt şocaţi

Doi psihologi din Bucureşti sunt prezenţi în Dobrosloveni, satul Alexandrei, pentru a consilia localnicii şi pentru a răspunde la întrebările pe care le au. Primarul spune că în aer pluteşte teama şi oamenii sunt şocaţi.

1150 afișări
Imaginea articolului Oamenii din Dobrosloveni, satul Alexandrei, consiliaţi de psihologi. Primar: Oamenii sunt şocaţi

Oamenii din Dobrosloveni, din satul Alexandrei, consiliaţi de psihologi. Primar: Oamenii sunt şocaţi

Primarul din Dobrosloveni, Gheorghe Tudoraşcu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că psihologii au venit pentru că localnicii „sunt şocaţi” şi pentru că în aer pluteşte teama.

„Sunt două doamne, doi psihologi veniţi de la Bucureşti. Echipa rămâne până seara. Au venit oameni, sunt în sală, sunt peste 50. Este această acţiune întrucât comunitatea trebuie să primească răspunsuri, e nevoie de acest lucru. Sunt multe întrebări, oamenii sunt şocaţi”, a declarat Tudoraşcu.

Psihologii oferă consiliere la Căminul Cultural din Dobrosloveni.

Potrivit lui Gheorghe Tudoraşcu, o echipă de psihologi, asistentul comunitar şi asistentul social din cadrul Primăriei au mers şi la părinţii Alexandrei, „să-i ajute să treacă mai uşor peste acest eveniment”.

Întrebat cum i-a venit ideea de a cere consiliere psihologică, primarul a spus că „trebuie să iei deciziile pe care le crezi bune şi le aplici”.

Întrebat, de asemenea, cum i se pare acum comunitatea din Dobrosloveni, după crime, primarul a răspuns că lucrurile s-au schimbat, „parcă nu ne mai cunoaştem”.

„Dragi părinţi, copii, tineri, locuitori ai comunei Dobrosloveni, comunitatea noastră trece zilele acestea printre o perioadă dificilă pe care cu greu o înţelegem, dar care ne afectează pe toţi. Având în vedere tragedia din această perioadă vă invit pe toţi să vorbim despre Alexandra. Alături de noi am invitat specialişti care să ne ofere suport şi îndrumare. Avem cu toţii îngrijorări, temeri şi multe întrebări motiv pentru care vă invităm să participaţi la o întâlnire în data de 31 iulie ora 10:00 la căminul cultural din Dobrosloveni unde vom afla cum putem răspunde, ce putem face şi ce decizii putem lua în astfel de situaţii”, este anunţul edilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici