Obiceiul care pune în pericol menţinerea greutăţii optime după dieta de slăbit STUDIU

  • Dacă vrei să slăbeşti şi să-ţi menţii o greutate optimă, nu doar nutriţia şi sportul contează, spun cercetătorii.
  • Un alt element, trecut însă cu vederea din cauza stresului şi vieţii în ritm alert, este somnul.
  • Iar un somn de slabă calitate şi scurt duce la „recâştigarea” kilogramelor pierdute, dar şi la alte afecţiuni grave.
8208 afișări
Imaginea articolului Obiceiul care pune în pericol menţinerea greutăţii optime după dieta de slăbit STUDIU
Persoanele obeze sau cu un surplus de greutate care vor să renunţe la kilogramele în plus şi să nu le repună, nu prea curând măcar, trebuie să revizuiască şi modul în care se odihnesc.
 
Concret, un nou studiu arată că obiceiul de a dormi prost ne îngraşă la loc... şi repede. Efortul de a ne ţine de sport şi de a ţine dulciurile la distanţă nu e suficient. Avem nevoie să dormim bine şi suficient. Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga spun că oamenii au nevoie de obiceiul acesta să fie unul de durată.
 
Nu doar că somnul care nu e odihnitor afectează menţinerea greutăţii optime, dar vine la pachet şi cu o serie de riscuri pentru sănătatea generală: tensiune arterială crescută, colesterol ridicat, depozite de grăsime în artere.
 
Rezultatele au fost prezentate la Congresul European pentru Obezitate
 
Pe scurt, studiul a urmărit parcursul pe un an întreg a 195 de adulţi obezi cu vârste între 18 şi 65 de ani, care au avut o dietă de 800 kcal pe zi timp de 8 săptămâni. Acestora li s-a măsurat durata şi calitatea somnului. 
 
Cei care au dormit mai puţin de 6 ore pe noapte s-au îngrăşat, la fel şi cel care au dormit mai prost. 
 
În plus, un alt studiu arată că 1.300 de decese anuale din cauza cancerului de prostată din Marea Britanie ar putea fi prevenite dacă bărbaţii nu ar avea surplus de greutate.
 
Nu în ultimul rând, un alt studiu prezentat la conferinţă arată că aproape un sfert din adolescenţii obezi nu au idee că suferă de obezitate, deşi îşi fac griji pentru sănătatea lor pe termen lung. 
 
Ce e de făcut pentru un somn (mai) odihnitor: alimentaţia dar şi activitatea fizică ajută. Fructe, legume şi două ore de sport pe săptămână îmbunătăţesc calitatea somnului, precum şi evitarea ecranelor cu o oră înainte de a adormi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici