„Ochii pe mine!” Valentin Luca, despre performanţă şi riscuri în meserie: „Am mâinile asigurate cu o sumă bunicică!”

  • Valentin Luca: „A trebuit să mă împrumut în bancă de bani pentru că ai mei nu au vrut să îmi dea”
  • Valentin Luca: „Tot timpul le spun barmanilor: puteţi să faceţi performanţă!”
168 afișări

Valentin Luca, multiplu campion mondial la flair bartending, îşi iubeşte la nebunie meseria, iar astăzi încercăm să aflăm reţeta lui de succes. O discuţie despre pasiune, disciplină şi perseverenţă, toate într-un pahar de show exploziv!

Show, mix de energie şi asigurare de viaţă

Pe lângă satisfacţiile pe care le aduce, meseria de flair bartending vine la pachet şi cu câteva riscuri. Aşa că, Valentin Luca şi-a luat măsuri de precauţie pentru se se pune puţin la adăpost în cazul unui incident nedorit: “Am mâinile asigurate cu o sumă bunicică!”


V. Luca: ,,A trebuit să mă împrumut în bancă de bani pentru că ai mei nu au vrut să îmi dea”

Pentru Valentin Luca, multiplu campion mondial la flair bartending, lucrurile nu au fost, de la bun-început, simple. A fost nevoie de multă muncă, însă dacă trage linie este pe plus. Nu mai lucrează de ani buni în spatele barului.

Are o şcoală de barmani şi o grămadă de oportunităţi să plece din ţară. Deocamdată, este tot aici, dornic să-i înveţe şi pe alţii să guste din show-ul din pahar şi să facă performanţă din flair bartending.

“Până să ajung la flair bartending, eu am stat în Braşov o bună perioadă de timp. Am vrut să fac un curs de flair bartending şi doar la Bucureşti se făceau astfel de cursuri. Nu aveam bani pe atunci. Pe vremea aceea, se făcea o şcoală care s-a dovedit a fi dezamăgitoare, dar a trebuit să mă împrumut în bancă de bani pentru că ai mei nu au vrut să îmi dea bani. Suma era de 2.500 de lei în banii noştri.”


Valentin Luca: ,,Tot timpul le spun barmanilor: puteţi să faceţi performanţă!”

„Sunt o grămadă de site-uri unde poţi să înveţi o grămadă de lucruri legate de cocktail-uri, de barista, de mixologii. Dar dacă împreunezi astea trei ramuri, dacă eşti şi un bun barista – ştii să pregăteşti un preparat de cafea -  dacă eşti şi un bun mixolog, dacă ştii să faci şi flair bartending, atunci eşti un barman extraordinar de bun.”


Valentin Luca, despre ce înseamnă un barman bun: ,,Trebuie să ştii tehnici de preparare!”

„Trebuie să fii un barban foarte bun, un barman preparator, să ştii tehnici de preparare. (...) Cum să dai un shake corect. Trebuie să se audă shake-ul, să fie un shake energic”


Valentin Luca, flair bartender: ,,Meseria nu se fură!”

,,Eu am învăţat un lucru de când m-am apucat serios de asta. Am învăţat că bartending-ul şi meseria nu se fură. În 2021 şi de acum încolo meseria se învaţă.”

Flair barartending este practica barmanilor care distrează oaspeţii, clientela sau publicul cu manipularea instrumentelor de bar şi a sticlelor de lichior în moduri complicate şi ameţitoare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici