Octavia Spineanu Matei este candidatul României pentru funcţia de judecător la Tribunalul UE

Octavia Spineanu Matei este candidatul României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, iar pe lista aprobată de Executiv se regăsesc şi două nume de rezervă - Norel Rosner şi Laura Ivanovici.

Octavia Spineanu Matei este candidatul României pentru funcţia de judecător la Tribunalul UE (Imagine: Razvan Lupica / Mediafax Foto)

"Guvernul a nominalizat candidatul României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene în persoana doamnei judecător Octavia Spineanu-Matei, precum şi propunerile de rezervă, Norel Rosner şi doamna Laura Ivanovici. Printr-un Memorandum adoptat astăzi, Executivul a aprobat nominalizările comisiei de selecţie condusă de ministrul Justiţiei, Raluca Alexandra Prună", se arată într-un comunicat de presă.

Octavia Spineanu Matei este, din iunie 2011, directorul Institutului Naţional al Magistraturii, şi, din 2006, judecător în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitiţie, secţia civilă şi de proprietate intelectuală.

Potrivit documentului, propunerea României pentru postul de judecător la Tribunalul Uniunii Europene va fi transmisă până la data de 29 februarie 2016, conform calendarului pentru derularea activităţilor aferente procedurii de selecţie, având în vedere că mandatul judecătorului român al Tribunalului Uniunii Europene va expira la 31 august 2016.

Potrivit art. 254 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE), judecătorii Tribunalului sunt numiţi de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de 6 ani. Persoanele numite sunt alese de fiecare stat membru dintre personalităţi care oferă garanţii depline de independenţă şi care au capacitatea necesară pentru exercitarea unor înalte funcţii jurisdicţionale.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
GUVERN ,
TRIBUNALUL UNIUNII EUROPENE ,
judecator ,
Octavia Spineanu Matei ,
candidat
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Nu mai e nimic de făcut?! Anunţul care arată DEZASTRUL cu cinci zile înainte de alegeri. Datele despre Firea sunt de NECONTESTAT