Video Oferte de muncă la Primăria Capitalei: 2000 de joburi, la târgul PMB. Peste 6.000 de bucureşteni şi-au depus CV-urile în prima zi/ Salariile pe care le vor primi viitorii angajaţi.

Primăria Municipiului Bucureşti organizează vineri un târg de joburi, unde pune la dispoziţie peste 2.000 de posturi pentru cele 22 de companii municipale înfiinţate în acest an, persoanele angajate urmând să primească salariul mediu din ultimele 12 luni şi să înceapă programul în martie 2018. Intrarea la târg este liberă.

5479 afișări

Peste 6.000 de bucureşteni şi-au depus CV-urile în prima zi a Târgului de Joburi organizat de Primăria Capitalei, care oferă un număr de 2.000 de locuri de muncă la companiile municipale nou înfiinţate, anunţă instituţia condusă de Gabriela Firea.

Cele mai multe CV-uri s-au depus la Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje (600), la Compania Municipală Sport pentru Toţi (470), la Compania de Dezvoltare Durabilă (367), Compania Municipală de Iluminat Public (360) sau Compania Municipală Agrement (317).

Posturile disponibile se adresează atât absolvenţilor de studii medii, cât şi celor de studii superioare, cum ar fi economişti, mecanici, specialişti achiziţii publice, ingineri, muncitori calificaţi şi necalificaţi, casieri, specialişti marketing, electricieni, jurişti etc.

Înfiinţarea Holdingului Municipal reprezintă viziunea mea despre administraţie. Este, dacă vreţi, un pariu pe care l-am făcut cu Consiliul General, cu bucureştenii, dar şi cu mine însămi. Cred cu tărie că aceasta e soluţia pentru a putea fi şi eficienţi şi riguroşi în acelaşi timp. Dincolo de criticile venite din partea adversarilor noştri, total lipsite de substanţă, oamenii văd în aceste societăţi atât soluţia pentru a beneficia de servicii publice sau comunitare de calitate mai bună şi la costuri mai mici, cât şi oportunităţi pentru carierele proprii. Numărul mare de CV-uri pe care le-am primit în prima zi ne arată cât se poate de clar că suntem pe drumul cel bun”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Evenimentul, care continuă şi duminică, are loc în incinta Spaţiului Expoziţional al Institutului Naţional de Statistică.

Târgul oferă posturi pentru o multitudine de calificări, de la economişti, şoferi, consilieri juridici, economişti, lăcătuşi mecanici sau simpli îngrijitori. În ceea ce priveşte oferta salarială a companiilor, reprezentanţii primăriei spun că fiecare salariu se negociază la interviuri, după depunerea cv-urilor.

„Media salariilor pe care noi le oferim, aşa cum am discutat şi cu specialiştii de la Institutul Naţional de Statistică, va fi o medie a salariului net, mediu, din ultimele 12 luni. Va fi o grilă de salarizare atrăgătoare. Cele mai multe dintre aceste societăţi îşi vor începe activitatea de anul viitor, din luna martie, iar în prezent, multe dintre ele nu au sedii. Rămâne să stabilim în şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti ce achiziţii vom mai face pentru ca aceste companii să funcţioneze normal”, a declarat, pentru Mediafax, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

Una dintre companiile municipale care oferă cele mai multe posturi (140) este Compania de Întreţinere a Spaţiului verde, pentru care se caută specialişti achiziţii tehnice, consilieri juridici, şoferi sau îngrijitori.

„Această companie va prelua o parte din activitatea ALPAB, dar în principiu noi ne vom ocupa de îngrijirea spaţiului verde, precum toaletarea copacilor. De salarii nu putem discuta, acestea se negociază la interviu”, a declarat, pentru Mediafax, Oana Petru, reprezentant al companiei.

Până la orele prânzului, potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, aproximativ 400 de participanţi au depus cv-uri la acest târg.

Unul dintre ei este şi Ciprian, în vârstă de 33 de ani, care speră să prindă un post în administraţia locală.

„Este destul de vastă oferta. Am depus la şase companii şi sper să prind un post de consilier juridic, pentru că asta este calificarea mea. Iar salariul pe care mi-l doresc este de 3.000 de lei”, a declarat tânărul, pentru Mediafax..

Nu doar tinerii vor să muncească în aceste companii. Liviu (57 de ani) este electrician şi vrea să obţină un post pe calificarea lui, la una dintre cele 22 de companii.

„Am 57 de ani şi nu mă mai angajează nimeni în privat acum, se sperie când aud vârsta mea. Sunt foarte bun pe meseria mea şi sper să mă angajez la stat”, spune Liviu.

Municipalitatea oferă şi posturi pentru meserii de mult uitate, precum cea de lăcătuş mecanic.

„Avem nevoie de aceste meserii la Compania Imobiliară, care se va ocupa de Fondul Imobiliar al Bucureştiului, unde există foarte multe clădiri vechi ce trebuie întreţinute şi reparate, au uşi vechi, tâmplăria stă să cadă”, a declarat Anca Negoiţă, reprezentant al Companiei Imobiliare.

Intrarea la Târgul de Joburi organizat de PMB este liberă, iar evenimentul va avea loc şi sâmbătă, în incinta Spaţiului Expoziţional al Institutului Naţional de Statistică din Bucureşti.

„Prin organizarea acestui târg de joburi, Primăria Capitalei îşi propune să angajeze oameni competenţi pentru ocuparea posturilor aflate în portofoliul celor douăzeci şi două de Companii Municipale. Este important de ştiut că acest târg se adresează atât persoanelor cu studii superioare, cât şi celor cu studii medii, aşa că îi invit pe toţi cei care sunt în căutarea unui loc de munca să participe la evenimentul organizat de noi, pentru a ocupa unul dintre cele peste 2.000 de locuri de muncă disponibile”, a declarat, joi, primarul general Gabriela Firea.

PMB a decis, în urmă cu peste şapte luni, înfiinţarea celor 22 de companii, pentru care s-au alocat peste 100 de milioane de euro, şi care sunt: Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA, Compania Municipală Sport Pentru Toţi SA, Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA, Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA, Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti SA, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA, Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA, Compania Municipală Protecţie Civică şi Voluntariat Bucureşti SA şi Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA, Compania Municipală Energetică Bucureşti SA, Compania Municipală Consolidări SA, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA, Compania Municipală Parking Bucureşti SA, Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti SA, Compania Municipală Medicală Bucureşti SA, Compania Municipală Turistică Bucureşti SA, Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA şi Compania Municipală Agrement Bucureşti SA, Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA.

Toate aceste companiile au doi acţionari: Municipiul Bucureşti prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care va deţine 99.9% din acţiuni, şi SC Service Ciclop SA, care va deţine 0,1% din acţiuni.

Capitalul social al fiecărei societăţi va fi de 120.000 de lei. Societăţile vor avea toate sediul la aceeaşi adresă, pe strada Aristide Demetriade nr. 2, et 2, imobil aflat în proprietatea Apa Nova, care pune la dispoziţia municipaităţii acest spaţiu printr-un contract de comodat încheiat de compania de apă a Capitalei cu Primăria Municipiului Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici