Ofiţerul de la IPJ Dolj prins când primea mită pentru a rezolva un dosar de viol a fost arestat

Ofiţerul de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj - Poliţia Craiova, reţinut miercuri dimineaţă pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant de către ofiţerii DGA în timp ce primea 1.000 de euro mită pentru a rezolva un dosar de viol, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

352 afișări
Imaginea articolului Ofiţerul de la IPJ Dolj prins când primea mită pentru a rezolva un dosar de viol a fost arestat

Ofiţerul de la IPJ Dolj prins când primea mită pentru a rezolva un dosar de viol a fost arestat (Imagine: Mediafax Foto)

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au admis propunerea procurorilor DNAS şi l-au arestat preventiv, miercuri seară, pentru 29 de zile, pe ofiţerul Relu Căle, din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova.

Decizia Curţii de Apel Craiova nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Poliţistul a fost reţinut miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.00 pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 de euro mită pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar de viol în care erau cercetaţi trei tineri. Aceştia erau acuzaţi de două dansatoare că le-ar fi obligat să întreţină relaţii sexuale cu ei în seara de 14 aprilie.

"În ziua de 15 aprilie 2013, în calitate de avocat în cadrul Baroului Dolj, inculpatul Pascu Mihai Claudiu, la iniţiativa lui Căle Relu, ofiţer de Poliţie Judiciară, a pretins unor denunţători suma de 15.000 lei, susţinând că ar putea să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel încât să fie adoptată o soluţie favorabilă denunţătorilor, într-un dosar penal în care sunt cercetaţi. La data de 16 aprilie 2013, inculpatul Pascu Mihai - Claudiu a primit de la denunţători, din totalul sumei pretinse, o primă tranşă în valoare de 5.000 lei din care a remis, în aceeaşi zi, inculpatului Căle Relu, ofiţer în cadrul Poliţiei Municipiului Craiova, suma de 1.000 euro pentru ca acesta din urmă să propună procurorului o soluţie favorabilă denunţătorilor, în dosarul în care aceştia sunt cercetaţi", se arată în comunicatul DNA.

În seara aceleiaşi zile, de 16 aprilie 2013, avocatul Mihai Claudiu Pascu a mai primit de la denunţători a doua tranşă în valoare de 5.000 lei şi a fost prins în flagrant în timp ce primea banii.

Relu Căle este acuzat de luare de mită, iar Mihai Claudiu Pascu de trafic de influenţă.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a declanşat o anchetă internă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici