Ohanesian a câştigat procesul cu statul

Instanţa i-a dat câştig de cauză lui Ovidiu Ohanesian - unul din cei trei reporteri români răpiţi în Irak - care a dat în judecată statul pentru imposibilitatea punerii în executare a sentinţei de condamnare a sirianului Omar Hayssam, obligat să îi plătească despăgubiri 2 milioane de euro.

116 afișări
Imaginea articolului Ohanesian a câştigat procesul cu statul

Ohanesian a câştigat procesul cu statul

Iniţial, în luna mai, Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea în răspundere delictuală, iar Ovidiu Ohanesian a atacat decizia cu apel.

Ovidiu Ohanesian a dat statul român în judecată, el acuzând autorităţile că nu au pus sechestru pe averea lui Omar Hayssam şi că, astfel, el se află în imposibilitatea de a-şi recupera de la sirian cele două milioane de euro câştigate în instanţă.

Ohanesian cere statului român cele două milioane de euro pe care ar fi trebuit să le obţină de la Omar Hayssam, conform sentinţei penale 122 din 13 iunie 2007 Curţii de Apel Bucureşti, devenită titlu executoriu, definitivă şi irevocabilă prin respingerea recursului.

În documentul invocat, judecătorii statuau că Omar Hayssam este obligat să îi plătească lui Ohanesian suma de două milioane de euro cu titlu de daune morale pentru zilele în care ziaristul a fost răpit în Irak.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul formulat de Ovidiu Ohanesian şi a hotărât că statul român răspunde pentru imposibilitatea punerii în executare împotriva lui Omar Hayssam a hotărârii penale, prin care acesta a fost obligat să îi plătească două milioane de euro, cu titlu de despăgubiri", a explicat, vineri, pentru MEDIAFAX, avocatul Antonie Popescu.

Antonie Popescu, reprezentantul în instanţă al lui Ovidiu Ohanesian, a susţinut că motivul pentru care clientul său s-a îndreptat împotriva statului român este faptul că, Parchetul, iar apoi instanţele de judecată au respins cererea sa de a institui sechestru asiguratoriu asupra bunurilor lui Omar Hayssam, pentru ca acestea sa nu le poată înstrăina.

Avocatul mai susţine că Ohanesian nu a putut primi despăgubiri de la sirian, pentru că, în timpul în care era încarcerat, Hayssam a făcut mai multe acte prin care şi-a înstrăinat averea, procurorul de caz permiţând accesul notarului în camera de detenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici