VIDEO  Olandezii au proiectat Matrix One, o clădire de 6 etaje şi 13.000 de metri pătraţi care poate fi demontată în proporţie de 90%

Firma olandeză de arhitectură MVRDV a creat Matrix One, o clădire de birouri din Amsterdam concepută pentru a fi dezasamblată în părţi reutilizabile.

1247 afișări
Imaginea articolului Olandezii au proiectat Matrix One, o clădire de 6 etaje şi 13.000 de metri pătraţi care poate fi demontată în proporţie de 90%

Olandezii au creat Matrix One, o clădire de 6 etaje şi 13.000 de metri pătraţi care poate fi demontată în proporţie de 90%

Clădirea cu 6 etaje are o structură de oţel şi plăci prefabricate din beton tubular care au fost asamblate fără conexiuni fixe, astfel încât piesele să poată fi detaşate şi refolosite după ciclul de viaţă al clădirii.

Potrivit MVRDV, mai mult de 90% din materialele de construcţie pot fi refolosite. „În următoarele decenii, când clădirea nu va mai fi de ultimă generaţie, va deveni o sursă din care să se adună materiale pentru alte clădiri”, a declarat Frans de Witte, partener la MVRDV.

Situat în Amsterdam Science Park, un centru de cercetare şi antreprenoriat în domeniul ştiinţei şi tehnologiei durabile, MVRDV a proiectat Matrix One ca un exemplu de design durabil care îndeplineşte obiectivele de performanţă energetică ale Amsterdamului.

Clădirea de 13.000 de metri pătraţi este cea mai mare dintre cele 7 clădiri care alcătuiesc Centrul de inovare Matrix şi serveşte drept spaţiu de întâlnire socială pentru campus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici