Olimpia Oprea, managerul spitalului din Timişoara unde bebeluşii au coronavirus: 4 mame au ieşit din spital cu test pozitiv

Managerul Spitalului de Urgenţă Timişoara, unde 10 bebeluşi au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19, spune că 4 mame au ieşit din spital cu test pozitiv. Olimpia Oprea afirmă că a cerut ca mamele să nu fie externate înainte de teste, însă DSP a pus piedici şi a dat prioritate analizelor din Hunedoara

1627 afișări
Imaginea articolului Olimpia Oprea, managerul spitalului din Timişoara unde bebeluşii au coronavirus: 4 mame au ieşit din spital cu test pozitiv

Managerul spitalului unde bebeluşii au coronavirus: 4 mame au ieşit din spital cu test pozitiv

Olimpia Oprea, managerul Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a cerut din 1 aprilie la DSP Timiş să ajute spitalul şi să fie testat tot personalul medical şi pacienţii, înainte de a-i lăsa să plece acasă.

„Atunci, DSP ne-a impus să reluăm activitatea, să facem internări şi externări şi n-am avut posibilitatea să opresc să plece mame acasă care a doua zi s-au confirmat că sunt pozitive. Patru mămici au plecat acasă, în familiile lor, cu test pozitiv”, a spus Olimpia Oprea.

Managerul spitalului susţine că la acel moment erau deja 8 rezultate pozitive în spital, iar fosta directoare DSP Timiş a continuat să-i pună piedici.

„Am făcut anchetă epidemiologică prin telefon. Le-am solicitat de trei ori, din 31 martie până pe 1 aprilie seara. Nu au binevoit să ne ajute decât telefonic. Au fost piedici, doamna director al DSP, fiind juristă, nu făcea altceva decât să-mi pregătească documentele pentru dosar penal”, a spus Oprea.

Aceasta a mai declarat că s-au făcut presiuni pentru a fi preluate testele şi celor din judeţul Hunedoara, acesta fiind un posibil motiv pentru întârzierea rezultatelor bebeluşilor.

„Pentru că e foarte grea aprovizionarea cu kituri, aveam un număr redus de kituri pe care puteam să lucrăm, ne-au obligat să facem şi pentru cei din Hunedoara. Am înţeles că şi acolo era urgenţă dar mai urgenţă era să terminăm la bebeluşi probele. Ne-au obligat să facem în paralel şi pentru Hunedoara şi de asta s-a întârziat mai mult cu bebeluşii. Din cauza asta, probabil au apărut acele rezultate. Eu cred că sunt fals-pozitive”, a transmis managerul.

Potrivit ultimei informări a DSP Timiş din 5 aprilie, la Secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, au fost confirmate 25 de cazuri COVID-19 pozitive la 13 cadre medicale, 11 lehuze şi 1 gravidă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Timişoara verificări urgente la Spitalul Municipal Timişoara, unde 10 bebeluşi au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
timişoara,
situaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici