Olimpicii internaţionali, premiaţi de Ministerul Educaţiei în toamnă

Elevii medaliaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale şi la cele regionale, vor fi premiaţi, în septembrie, cu până la 12.180 de lei, suma maximă fiind acordată celor care au luat medalie de aur şi premiu special, a anunţat luni Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

282 afișări
Imaginea articolului Olimpicii internaţionali, premiaţi de Ministerul Educaţiei în toamnă

Olimpicii internaţionali, premiaţi de Ministerul Educaţiei în toamnă (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

MEN va premia, în luna septembrie, elevii care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale desfăşurate în acest an, profesorii care i-au pregătit şi unităţile şcolare din care provin elevii.

Premiile acordate medaliaţilor la olimpiadele internaţionale sunt de 12.180 de lei, pentru medalie de aur şi premiu special pentru punctaj maxim, 9.430 lei - medalie de aur/ premiul I, 8.080 lei - medalie de argint/premiul II, 5.770 de lei - medalie de bronz/premiul III - şi 3.940 de lei - menţiune.

Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale sunt de 4.310 de lei pentru medalie de aur sau premiul I, 3.670 de lei pentru medalie de argint sau premiul II, 2.860 de lei pentru medalie de bronz sau premiul III şi 2.480 de lei pentru menţiune.

Aceste premii din urmă vor reveni elevilor care s-au remarcat la olimpiadele balcanice: Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internaţională de Limbă Maghiară, Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română, Olimpiada Internaţională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaţionale de Limbă Latină Sulmona şi Venosa, Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă, Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Eleve şi Turneul Internaţional de Informatică-Shumen.

Pentru profesorul sau profesorii care au pregătit elevul ori elevii din lot se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi, în timp ce şcoala pe care elevii o frecventează sau au frecventat-o va primi câte un premiu în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat.

Sumele primite de şcoli vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ, potrivit MEN.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici