Olt: Acoperişul unui bloc smuls de vânt şi mai multe apartamente inundate, în urma unei furtuni

Acoperişul unui bloc de locuinţe sociale din oraşul Scorniceşti, judeţul Olt, a fost smuls de vânt, iar mai multe apartamente au fost inundate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unei furtuni puternice.

146 afișări
Imaginea articolului Olt: Acoperişul unui bloc smuls de vânt şi mai multe apartamente inundate, în urma unei furtuni

Olt: Acoperişul unui bloc smuls de vânt şi mai multe apartamente inundate, în urma unei furtuni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit primarului din Scorniceşti, Cătălin Davidescu, sâmbătă noapte, în jurul orei 03.00, acoperişul unui bloc de locuinţe sociale din oraş a fost smuls de vânt, în urma unei vijelii, fiind distrus în totalitate.

În urma incidentului, apartamentele de la etajele superioare ale blocului au fost inundate, iar mai multe maşini parcate în apropierea imobilului au fost avariate de acoperişul spulberat de vânt.

Blocul, care are patru etaje şi este format din 24 de apartamente, a fost construit în anul 2009 şi se află în proprietatea Consiliului Local Scorniceşti, a precizat primarul.

Cătălin Davidescu a precizat că momentan se poate locui în apartamentele inundate, dar că autorităţile au pus la dispoziţia locatarilor, majoritatea familii tinere cu copii mici, în caz de nevoie, locuinţe temporare la căminul Liceului Tehnologic "Constantin Brâncoveanu" din oraş.

"Până acum, niciun locatar nu a solicitat locuinţa temporară la căminul liceului", a menţionat edilul.

El a mai spus că o comisie se va deplasa, luni, la faţa locului pentru a evalua pagubele, adăugând că acoperişul blocului, cu o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, trebuie refăcut "în cel mai scurt timp", dar că la bugetul local nu există fonduri în acest sens.

Conform sursei citate, în cazul maşinilor avariate de acoperişul smuls de vânt vor fi întocmite procese-verbale, în vederea despăgubirii proprietarilor.

"Nu ştiu însă cine va despăgubi proprietarii maşinilor", a precizat Davidescu.

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de sâmbătă, ora 20.00 şi până luni, la ora 09.00, vor fi sub avertizare cod galben de inundaţii râurile din bazinele hidrografice: Bistra (judeţul Caraş-Severin), Cerna (judeţele Gorj şi Caraş-Severin), Jiu superior şi afluenţii Jiului din judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi, afluenţii Oltului din judeţele Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş şi nordul judeţului Olt, bazinele superioare ale râurilor Vedea şi Teleorman (judeţele Argeş şi Olt), Argeş superior şi afluenţii Argeşului din judeţele Argeş şi Dâmboviţa, bazinele superioare ale râurilor Ialomiţa, Prahova şi afluenţii lor din judeţele Dâmboviţa şi Prahova, Buzău superior şi afluenţii săi din judeţele Covasna şi Buzău, Râmnicu Sărat şi Putna (judeţele Buzău şi Vrancea).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici