Om de afaceri din Petroşani reţinut după ce, băut fiind, a accidentat mortal un pieton

Un om de afaceri din Petroşani a fost reţinut pentru 24 de ore după ce, băut fiind, a lovit cu maşina un bărbat, pe o trecere de pietoni din municipiu, victima murind la spital.

908 afișări
Imaginea articolului Om de afaceri din Petroşani reţinut după ce, băut fiind, a accidentat mortal un pieton

Om de afaceri din Petroşani reţinut după ce, băut fiind, a accidentat mortal un pieton (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Accidentul s-a petrecut în Piaţa Victoriei din Petroşani, în noaptea de marţi spre miercuri.

Potrivit poliţiştilor, un bărbat care traversa strada principală din centrul municipiului pe o trecere de pietoni a fost lovit de un autoturism Porsche Cayenne, condus de un om de afaceri din Petroşani, Constantin Grecu.

Bărbatul accidentat, Ioan Zoica, se întorcea de la serviciu, fiind angajat ca sudor la o întreprindere din municipiu, şi a murit la spital, din cauza rănilor suferite.

Potrivit poliţiştilor, la locul accidentului şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,33 miligrame de alcool în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procurorul care instrumentează acest caz, Dumitru Ilinca, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, a declarat, miercuri, că omul de afaceri a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru ucidere din culpă.

Potrivit lui Ilinca, în cursul zilei de miercuri Grecu va fi prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Conform unor apropiaţi ai omului de afaceri, bărbatul ar fi participat, înainte de accident, la o petrecere organizată la Petrila, la aniversarea unui membru al familiei viceprimarului din localitate.

Constantin Grecu este un om de afaceri din Petroşani care a avut mai multe firme, el activând în domeniul comerţului.

În urmă cu câteva luni, Grecu a lovit cu maşina o femeie, tot pe o trecere de pietoni din Petroşani, femeia supravieţuind accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici