OMS: Nu avem dovezi că virusul variolei maimuţei a suferit mutaţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu are dovezi că virusul variolei maimuţei a suferit mutaţii, a declarat luni un înalt responsabil al agenţiei ONU, precizând că boala infecţioasă care a fost endemică în vestul şi centrul Africii a avut tendinţa de a nu se schimba.

255 afișări
Imaginea articolului OMS: Nu avem dovezi că virusul variolei maimuţei a suferit mutaţii

OMS: Nu avem dovezi că virusul variolei maimuţei a suferit mutaţii

Rosamund Lewis, şefa secretariatului pentru variolă, care face parte din Programul de Urgenţe al OMS, a declarat în cadrul unei şedinţe de informare că mutaţiile au avut tendinţa de a fi de obicei mai mici în cazul acestui virus, deşi secvenţierea genomului cazurilor va ajuta la înţelegerea focarului actual, relatează Reuters.

Experţii în sănătate urmăresc mutaţiile îngrijorătoare care ar putea face un virus mai uşor de transmis sau mai grav.

Cele peste 100 de cazuri suspectate şi confirmate într-un focar recent din Europa şi America de Nord nu au fost grave, a declarat Maria van Kerkhove, responsabilă pentru boli emergente şi zoonoze din cadrul OMS.

"Aceasta este o situaţie care poate fi stăpânită", în special în Europa, a spus ea.

Focarele sunt atipice, potrivit OMS, apărând în ţări în care virusul nu circulă în mod regulat. Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă originea cazurilor şi dacă s-a schimbat ceva în ceea ce priveşte virusul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici