Omul de afaceri turc care a intrat cu maşina în poliţistul de la Rutieră, arestat preventiv. Abdullah Atas a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova - FOTO

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care a intrat cu maşina în poliţistul de la Brigada Rutieră, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului. El a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova, luni seară, după ce Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare emis în lipsă pe numele său duminică noapte.

4486 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri turc care a intrat cu maşina în poliţistul de la Rutieră, arestat preventiv. Abdullah Atas a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova - FOTO

Omul de afaceri turc care a intrat cu maşina în poliţistul de la Rutieră, arestat preventiv. Starea de sănătate a poliţistului este foarte gravă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care a intrat cu maşina într-un poliţist de la Brigada Rutieră şi a fost el însuşi internat, la Spitalul Floreasca, în urma accidentului, a fost scos din spital şi transportat la Tribunalul Bucureşti pentru confirmarea mandatului de arestare pe numele său.

Atas a fost scos din spital într-un cărucior cu rotile, bandajat pe faţă, şi băgat într-o maşină a Poliţiei Ilfov, cu care a fost transportat la Tribunalul Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare emis de instanţă pe numele său.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul va fi dus apoi la Spitalul Penitienciar Rahova.

 

În curtea Spitalului Floreasca, unde a fost internat Atas şi unde se află în continuare poliţistul pe care acesta l-a accidentat, se aflau rude şi prieteni ai agentului, care l-au huiduit pe omul de afaceri turc când l-au văzut dus la maşina Poliţiei.

UPDATE - Poliţistul de la Rutieră a fost operat pentru leziuni abdominale, starea lui este foarte gravă

Poliţistul de la Brigada Rutieră accidentat duminică a fost operat pentru leziuni abdominale, starea acestuia fiind în continuare foarte gravă, iar cetăţeanul turc Abdullah Atas rămâne internat pentru investigaţii medicale, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Spitalului Floreasca.

Potrivit anchetatorilor, Abdullah Atas, care este internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost arestat duminică noapte, la solicitarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti. Mandatul de arestare emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi pe numele omului de afaceri a fost transmis poliţiştilor de la IPJ Ilfov, judeţ în care acesta are domiciliul.

Poliţiştii urmează să discute cu medicii despre starea de sănătate a omului de afaceri şi dacă acesta poate fi externat şi încarcerat sau dacă poate fi transferat într-un spital penitenciar, după emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Omul de afaceri turc a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce s-a accident la nivelul feţei, în momentul deschiderii airbag-ului, după ce a intrat cu maşina într-un gard.

Ancheta în cazul cetăţeanului turc Abdullah Atas, administrator al firmei Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat, este făcută de poliţiştii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Procurorul de caz, Rareş Stan, a declarat că bărbatul este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului, dar deocamdată acesta nu a putut fi audiat, întrucât a rămas internat la spital. Şoferului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind aşteptat de anchetatori.

Duminică au dat declaraţii despre accident colegii poliţistului rănit grav şi s-a făcut cercetarea la faţa locului, existând indicii că şoferul, după ce l-a agăţat pe agentul de la Rutieră pe capota maşinii, a făcut intenţionat un viraj pentru ca acesta să cadă.

"S-a emis un mandat în lipsă pentru suspect, însă audierea acestuia la spital nu a fost posibilă. Starea medicală nu permite audierea lui", a mai spus procurorul.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat, l-a lovit, acesta a rămas pe capotă aproximativ 400 de metri, apoi a căzut pe carosabil, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Şoferul a fugit de la locul accidentului, fiind prins de poliţişti la aproximativ doi kilometri, în Pipera, judeţul Ilfov, după ce a lovit un scuar şi apoi, din cauza vitezei, a fost proiectat într-un gard. Agenţii de la Rutieră spun că şoferul mirosea a alcool.

Poliţistul are politraumatisme, fiind internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Şoferul care l-a lovit pe poliţistul de la Rutieră, cetăţean turc, a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale şi pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici