ONU: De la începutul războiului, 4509 civili au murit şi 5585 au fost răniţi

Organizaţia Naţiunilor Unite a adăugat că majoritatea victimelor civile au fost cauzate de utilizarea armelor explozive, inclusiv de bombardamente de artilerie grea şi lansatoare de rachete multiple, precum şi de rachete şi lovituri aeriene.

109 afișări
Imaginea articolului ONU: De la începutul războiului, 4509 civili au murit şi 5585 au fost răniţi

ONU: De la începutul războiului, 4509 civili au murit şi 5585 au fost răniţi

Oficiul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului susţine că există 4.509 morţi şi 5.585 răniţi printre civilii din Ucraina, de la începutul războiului cu Rusia.

Potrivit ONU, cel puţin 294 de copii au fost ucişi şi 463 au fost răniţi. Aceste cifre, care înregistrează cel mai mare număr de victime în regiunile Doneţk şi Lugansk, sunt actualizate începând cu 16 iunie.

Cu toate acestea, ONU subliniază că cifrele reale sunt mult mai mari, „pentru că informaţiile din unele locuri în care au loc ostilităţi intense sunt amânate şi multe rapoarte privind victimele civile nu au fost deocamdată confirmate”. A

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici