Operaţiunea de demolare a Hotelului Histria din Mamaia a fost reluată

Operaţiunea de demolare a Hotelului Histria din staţiunea Mamaia, începută în urmă cu o săptămână, a fost reluată, marţi, după ce fusese oprită după Crăciun, şi va continua până când întreaga construcţie ridicată ilegal de patronul hotelului va fi demolată.

966 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea de demolare a Hotelului Histria din Mamaia a fost reluată

Operaţiunea de demolare a Hotelului Histria din Mamaia a fost reluată (Imagine: Adrian Boioglu/Mediafax foto)

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa spun că au fost demolate anexele construite în jurul imobilului, urmând ca de acum înainte să fie demolate etajele 4 şi 5, ridicate tot fără autorizaţie.

"Suntem cam la 50 la sută din acţiune. De acum lucrările vor fi puţin îngreunate de existenţa mobilei de la etajele care trebuiesc a fi demolate, dar nu ne vom opri până când nu terminăm treaba. Legea trebuie respectată", a spus directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Petrişor Cruceanu.

Demolarea extinderilor ilegale ale Hotelului Histria din Mamaia a început în 27 decembrie deoarece proprietarul unităţii a executat fără autorizaţie de construire etajarea şi mansardarea hotelului, a realizat o structură din lemn la nivelul parterului şi al etajelor 1, 2 şi 3 şi a unor scări exterioare pe structura metalică pentru accesul la fiecare nivel şi a amplasat foişoare din lemn.

În timpul operaţiunii de demolare, doi dintre locatarii hotelului s-au urcat pe acoperiş sperând să impiedice acţiunea. După câteva zeci de minute de negocieri cu poliţiştii, ei au fost convinşi să coboare. Ulterior, pentru fapta lor au fost duşi la sediul Poliţiei şi amendaţi pentru tulburarea liniştii publice.

Patronul hotelului, George Bosânceanu, susţine că toate acţiunea reprezintă un abuz al autorităţilor şi spune că va face plângeri penale împotriva acestora.

Operaţiunea face parte din campania Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de demolare a lucrărilor executate fără autorizaţie de construire.

Potrivit patronului unităţii, la etajele 4 şi 5 sunt 56 de camere din cele 256 ale întregului hotel, printre cei care locuiau la Hotelul Histria fiind şi Miron Cozma. El închiriase o cameră chiar la etajul al patrulea, care va fi demolat.

Miron Cozma, care a venit la Mamaia după ce a aflat despre demolarea hotelului, spune că i-au dispărut toate lucrurile de valoare pe care le avea acolo. El susţine că nu mai găseşte suma de 80.000 de lei pe care o ţinea în două valize, bijuterii, icoane, haine şi o carte de rugăciuni pe care o primise cadou de la mama sa.

Cozma a mai spus că el consideră că această demolare nu este legală pentru că nu există o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei în acest sens şi că totul nu ar fi decât o răzbunare a autorităţilor împotriva patronului Hotelului Histria.

Pentru dispariţia bunurilor, Cozma este decis să facă plângeri penale împotriva autorităţilor locale şi a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a iniţiat această operaţiune de demolare a Hotelului Histria din Mamaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici