Oprea către absolvenţii Universităţii de Apărare: Aveţi de confirmat standarde foarte ridicate

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, le-a spus, vineri, absolvenţilor Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, că trebuie să fie conştienţi că au de confirmat şi chiar de întrecut standarde foarte ridicate şi că reprezintă o instituţie fundamentală a ţării.

300 afișări
Imaginea articolului Oprea către absolvenţii Universităţii de Apărare: Aveţi de confirmat standarde foarte ridicate

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Fiţi conştienţi, în tot ceea ce veţi face de acum înainte, că reprezentaţi o instituţie fundamentală a ţării. Românii s-au îndreptat întotdeauna, în momentele de cumpănă, către Biserică şi către Armată pentru îndrumare şi sprijin. Prin misiunea lor, de apărare a esenţei naţiunii, misiune dăltuită în istorie şi consfinţită întotdeauna în Constituţia ţării, militarii au inspirat întotdeauna încredere şi curaj", le-a spus ministrul Gabriel Oprea absolvenţilor.

Ministrul le-a mai spus acestora, la ceremonia de absolvire care s-a desfăşurat, vineri, pe esplanada din faţa UNAp, că sunt cei care vor duce mai departe tradiţia şcolii militare româneşti.

"Trebuie să fiţi conştienţi că nu este o moştenire uşoară! Aveţi de confirmat şi, de ce nu, de întrecut standarde foarte ridicate. Aici s-au format elite, aici s-au născut idei ce au marcat epoci şi de aici şi-au început drumul mari personalităţi ale României moderne", a spus el.

Totodată, Oprea a subliniat că ofiţerii care şi-au perfecţionat pregătirea în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" se regăsesc acum la conducerea unor structuri importante ale Armatei.

"De asemenea, după absolvirea Colegiului Naţional de Apărare, această şcoală a elitelor politico-militare, foştii cursanţi şi-au asumat, cu succes, importante responsabilităţi în instituţii ale statului, din domeniul securităţii naţionale sau conexe acestora. Acesta este destinul care vă aşteaptă şi pe dumneavoastră. Nu ezitaţi să vi-l asumaţi", le-a mai spus Oprea absolvenţilor.

La ceremonie a luat cuvântul şi şeful promoţiei 114 "Dimitrie Cantemir" al Facultăţii de Comandă şi Stat Major din cadrul UNAp, maiorul Nicolaescu Constantin.

Ceremonia de absolvire a ofiţerilor promoţiei 114 "Dimitrie Cantemir" a Universităţii Naţionale de Apărare Carol I şi a cursanţilor seriei a XXII-a a Colegiului Naţional de Apărare a avut loc vineri dimineaţă, la sediul Universităţii.

La eveniment au fost invitaţi să participe, alături de familiile absolvenţilor şi personalul celor două instituţii de învăţământ militar superior, reprezentanţi ai MApN, ai autorităţilor publice locale, cadre militare în rezervă şi în retragere şi veterani de război.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici