Oprea: Cei care intră în armată nu îşi aleg o meserie, ci îşi asumă o misiune

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat, luni, la UNAp, la ceremonia de deschidere a anului universitar, că aceia care intră în armată nu îşi aleg o meserie ci îşi asumă o misiune pe care o duc la bun sfârşit cei care "au învăţat cea mai importantă lecţie a vieţii: lecţia curajului".

70 afișări
Imaginea articolului Oprea: Cei care intră în armată nu îşi aleg o meserie, ci îşi asumă o misiune

Oprea: Cei care intră în armată nu îşi aleg o meserie, ci îşi asumă o misiune (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Este o misiune pe care o duc la bun sfârşit doar cei care au învăţat cea mai importantă lecţie a vieţii: lecţia datoriei, a curajului, a devotamentului şi a patriotismului. Sunt lucruri care nu se învaţă doar din cărţi, se învaţă din viaţa de zi cu zi", a spus ministrul Oprea.

Ministrul i-a menţionat în discursul său pe cei doi militari care au murit, vineri, în Afganistan, precizând că toate unităţile militare din ţară îi comemorează pe cei doi sublocotenenţi post-mortem.

"Este dureroasă tragica lor dispariţie din marea familie a Armatei române şi în faţa jertfei lor supreme ne plecăm frunţile cu preţuire şi respect. Suntem alături de familiile greu încercate pe care le vom sprijini şi le vom ajuta", a mai spus Oprea.

El a adăugat că Armata română ştie să-şi preţuiască eroii care "s-au jertfit pentru demnitatea acestei ţări".

Ministrul s-a referit în discursul său şi la procesul de modernizare a Armatei, precizând că anul universitar care începe luni se înscrie în acest obiectiv. "Suntem pe un drum care a început cu ani în urmă, pe un drum pe care armata română l-a urmat cu maximă consecvenţă şi cu remarcabile rezultate", a completat ministrul.

Gabriel Oprea a menţionat că instituţiile militare de învăţământ au rezultate foarte bune. "Armata a dat ţării nu numai militari devotaţi, ci şi profesionişti de marcă, specialişti şi personalităţi care au avut o influenţă decisivă în procesul de modernizare a României. Educaţia este primul pilon care permite apărării şi securităţii naţionale să se adapteze permanent în faţa noilor provocări", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici