Oprea, despre atacul armat din Paris: Moartea poliţiştilor francezi reflectă încă o dată curajul forţelor de ordine

Ministrul de Interne Gabriel Oprea i-a a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său francez, Bernard Cazeneuve, arătând că atacul terorist de miercuri a fost îndreptat şi împotriva forţelor de ordine care au intervenit, iar moartea poliţiştilor reflectă încă o dată curajul acestora.

159 afișări
Imaginea articolului Oprea, despre atacul armat din Paris: Moartea poliţiştilor francezi reflectă încă o dată curajul forţelor de ordine

Oprea: Moartea poliţiştilor francezi reflectă încă o dată curajul forţelor de ordine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În aceste momente grele, doresc să vă asigur, în calitate de viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, de solidaritatea şi sprijinul poporului român. Gândurile mele se îndreaptă în primul rând către familiile îndoliate, cărora le transmit sincerele mele condoleanţe", îi scrie Oprea ministrului francez de Interne.

Oprea mai spune că "acest act de o agresivitate extremă a fost îndreptat nu numai împotriva reprezentanţilor presei, ci şi a forţelor de ordine chemate să contracareze acţiunile teroriste din zonă".

"Moartea poliţiştilor francezi reflectă încă o dată angajamentul, curajul şi asumarea cu riscul vieţii a îndeplinirii rolului de apărători ai cetăţenilor în faţa ameninţărilor de orice natură. Pierderile de vieţi omeneşti şi impactul dureros resimţit de poporul francez la momentul atentatului ne-au arătat încă o dată dimensiunea violentă şi îngrijorătoare a fenomenului terorist. Vă asigur, domnule ministru, că suntem alături de dumneavoastră în toate demersurile legate de combaterea cu fermitate a acestui flagel care pune în pericol esenţa democraţiei şi a civilizaţiei", mai spune viceprim-ministrul pentru securitate naţională.

Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici