Oprea: Regret ce s-a întâmplat cu Botiş. Totdeauna am susţinut că Marian Sârbu e cel mai bun la Muncă

Preşedintele executiv al UNPR Gabriel Oprea a declarat, miercuri, pentru gandul.info, că regretă ceea ce s-a întâmplat cu Ioan Botiş - care a demisionat de la conducerea Ministerului Muncii - dar întotdeauna a considerat că Marian Sârbu este cel mai bun pentru a prelua acest portofoliu.

27 afișări
Imaginea articolului Oprea: Regret ce s-a întâmplat cu Botiş. Totdeauna am susţinut că Marian Sârbu e cel mai bun la Muncă

Oprea: Regret ce s-a întâmplat cu Botiş. Totdeauna am susţinut că Marian Sârbu e cel mai bun la Muncă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Regret ce s-a întâmplat cu Ioan Nelu Botiş, care a fost un profesionist, dar am susţinut întotdeauna că Marian Sârbu, colegul meu, este cel mai bun pentru a conduce ministerul Muncii", a declarat Oprea pentru gandul.info.

Numele lui Marian Sârbu a fost vehiculat intens în ultimii ani, cu ocazia fiecărei remanieri de Guvern, pentru preluarea acestui portofoliu. Preşedintele Băsescu îl aprecia foarte mult încă de pe vremea când Sârbu era membru PSD, partid care l-a trimis la Ministerul Muncii în mandatul lui Adrian Năstase la conducerea Executivului, comentează gandul.info. Singura problemă în calea nominalizării lui Marian Sârbu la minister este algoritmul politic: UNPR ar avea două ministere, pe lângă cel deţinut de Gabriel Oprea, precizează sursa citată.

Varujan Pambuccian, liderul minorităţilor naţionale recunoaşte că postul revine PDL şi că o eventuală numire a lui Marian Sârbu "ar deregla întreg mecanismul".

"E posibil să se consulte şi cu noi, dar nu cred că are rost, locul fiind al lor, al PDL. Dacă ar fi numit Marian Sârbu, asta ar deregla întreg mecanismul. Este locul PDL", a spus Pambuccian.

Ioan Botiş a demisionat, miercuri, din funcţia de ministru al Muncii, în urma scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect finanţat din fonduri europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici