Oprea: Suntem pregătiţi să începem şi misiunile aerodinamice în cazul în care condiţiile meteo permit

Ultimele precipitaţii au inundat trei case, în judeţul Prahova, alte 3.860 imobile fiind salvate, a anunţat vicepremierul Dragnea, vicepremierul Oprea precizând la rândul său că 69 de localităţi sunt încă afectate de ploi şi că autorităţile sunt gata de misiuni "aerodinamice" când va fi posibil.

516 afișări
Imaginea articolului Oprea: Suntem pregătiţi să începem şi misiunile aerodinamice în cazul în care condiţiile meteo permit

Oprea: Suntem pregătiţi să începem şi misiunile aerodinamice în cazul în care condiţiile meteo permit (Imagine: Gabriel Fluerariu/ Mediafax Foto)

Datele au fost prezentate la comandamentul pentru inundaţii organizat, joi seara, la Guvern.

"Azi noapte s-a lucrat în toate judeţele care au fost avertizate, pentru a se realiza diguri şi din pământ, şi din saci de nisip, şi din hridrobaraje, în aşa fel încât s-a reuşit şi aţi reuşit ca 3.860 de locuinţe să fie salvate, în sensul că nu au mai fost inundate (...) Asta a făcut să avem la această oră, după toate aceste fenomene, decât trei case în care a intrat apa, în Prahova", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Vicepremierul Gabriel Oprea a arătat la rândul său că, în prezent, în cele 69 de localităţi care sunt în continuare afectate de inundaţii intervin peste 1.400 de pompieri, poliţişti şi jandarmi.

Aceştia au participat noaptea trecută la ridicarea sau întărirea unor diguri de pământ în localităţile Ştorobăneasca Sat, Beiu şi Vârtoape, din judeţul Teleorman, iar în prezent iau parte la construcţia unui dig de apărare în localitatea Crevedia Mare, judeţul Giurgiu.

"Suntem pregătiţi ca, în cazul în care condiţiile meteo vor permite, să începem şi misiunile aerodinamice, cu cele 14 aeronave pe care le avem la dispoziţie", a mai spus Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici