Oprescu: 50% din stadionul Lia Manoliu finalizat, acesta va avea cupolă

Primarul Capitalei Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, după o inspecţie la lucrările Stadionului Lia Manoliu că stadiul acestora este de 50%, în perioada următoare urmând a fi semnate actele pentru cupola retractabilă a stadionului.

121 afișări
Imaginea articolului Oprescu: 50% din stadionul Lia Manoliu finalizat, acesta va avea cupolă

Oprescu: 50% din stadionul Lia Manoliu finalizat, acesta va avea cupolă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Faţă de momentul în care am preluat mandatul, dar şi de luna iulie a acestui an, lucrările au înaintat considerabil, stadiul acestora fiind la 50% şi există garanţia că putem să-l terminăm la timp", a spus Sorin Oprescu.

Constructorul prezent pe şantierul "Lia Manoliu" i-a precizat edilului şef al Capitalei că ritmul lucrărilor va fi păstrat până în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când acestea vor fi întrerupte pentru două săptămâni.

Potrivit lui Oprescu, din cele 8 luni de întârziere, atât cât avea în vară stadionul "Lia Manoliu", în prezent au fost recuperate trei luni, rămânând o întârziere doar de cinci luni.

Primarul general a precizat în privinţa plăţilor că municipalitatea a efectuat plăţi de 200 de milioane de lei numai în anul 2009, fiind plătite constructorului aproximativ 85 de milioane de lei până în prezent Guvernul neparticipând la achitarea facturilor.

"Deocamdată, la plăţile pentru stadion, Guvernul nu a participat pe anul 2009, municipalitatea a plătit 85 de milioane de lei", a spus Oprescu.

Întrebat când vor veni banii de la Guvern Oprescu a răspuns sec: "Întreabă-i pe ăştia dacă ai pe cine să întrebi".

Întrebat dacă stadionul va avea cupola retractabilă atât de discutată în perioada verii când constructorul trebuia să dea comanda pentru piese necesare acestei părţi a stadionului, Oprescu a răspuns: "Da, avem acoperiş, actul adiţional pentru acesta este semnat, urmează negocierea finală".

Directorul de investiţii Bogdan Hreapcă a explicat, pentru MEDIAFAX, că în găsirea unei variante legale pentru încheierea actului adiţional prin care municipalitatea să poată comanda şi plăti cupola retractabilă a stadionului "Lia Manoliu" a fost consultată Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiţiilor Publice (ANRMAP), instituţia trimiţând răspuns clarificator în acest sens.

Potrivit lui Hreapcă, actul adiţional se va face în baza hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti din anul 2007 atunci când consilierii generali au decis ca stadionul "Lia Manoliu" să aibă şi o cupolă retractabilă în valoare de aproximativ 20 milioane de euro.

Bogdan Hreapcă a precizat că urmează negocierea finală cu constructorul stadionului, municipalitatea încercând să obţină un preţ mai mic de 20 de milioane de euro, în opinia sa, negocierile urmând să ajungă între 12 şi 14 milioane de euro.

Hreapcă a mai precizat că trebuie ţinut cont şi de elementele deja comandate, care, în cazul în care cupola nu ar fi fost făcută, ar fi fost plătite din bani publici şi neutilizate. De asemenea, pentru spaţiile comerciale din interiorul stadionului s-a luat legătura cu specialişti din Frankfurt, acolo unde există un stadion similar pentru obţinerea "unor idei de gestionare a acestor spaţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici