Oprescu a cerut Administraţiei Străzilor şi Distrigaz să grăbească finalizarea lucrărilor în curs

Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, a cerut, vineri, Administraţiei Străzilor şi Distrigaz să grăbească finalizarea lucrărilor în curs, astfel încât, la începutul sezonului rece, în Capitală să existe cât mai puţine şantiere în lucru.

94 afișări
Imaginea articolului Oprescu a cerut Administraţiei Străzilor şi Distrigaz să grăbească finalizarea lucrărilor în curs

Sorin Oprescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a convocat, vineri, reprezentanţii direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei pentru pregătiri pentru sezonul rece, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Edilul le-a solicitat reprezentanţilor Administraţiei Străzilor, dar şi celor de la Distrigaz să accelereze finalizarea lucrărilor în curs.

În cadrul şedinţei de vineri s-a stabilit că, pentru punerea în aplicare a Programului de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului, vor fi pregătite 529 de utilaje de deszăpezire, peste 2.000 de operatori manuali şi peste 34.000 de tone de material antiderapant.

Totodată, RADET are obligaţia să verifice toate punctele termice pentru a preveni apariţia unor eventuale avarii care să afecteze furnizarea agentului termic către bucureşteni şi să aibă pregătite echipele care să monitorizeze şi să intervină în cazul în care este necesar.

Oprescu a cerut şi reprezentanţilor RATB să doteze mijloacele de transport în comun cu cauciucuri de iarnă şi să verifice utilajele de degajare a liniilor de tramvai.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială, adăposturile sociale pentru găzduirea oamenilor străzii în perioada iernii sunt pregătite, având o capacitate de cazare de 1.100 de locuri, dar şi pături, haine şi încălţăminte.

De asemenea, au fost pregătite unităţile mobile care vor oferi ceai şi mâncare caldă celor fără adăpost, atunci când vremea va fi deosebit de rece.

Poliţia Locală trebuie să acţioneze pentru buna desfăşurare a traficului, dar şi pentru facilitarea intervenţiei utilajelor de deszăpezire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici