Oprescu: Am discutat în principiu ca parada de 1 Decembrie să fie organizată în Piaţa Constituţiei

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat vineri că, încă de la începerea lucrărilor de reabilitare a Arcului de Triumf, a discutat cu factorii implicaţi ca parada de 1 Decembrie să fie organizată anul acesta în Piaţa Constituţiei.

261 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Am discutat în principiu ca parada de 1 Decembrie să fie organizată în Piaţa Constituţiei

Sorin Oprescu (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"O să ţinem (parada de 1 Decembrie - n.r.) în Piaţa Constituţiei, sau cel puţin aşa am propus, ca să nu-i deranjăm pe cei care defilează. Toţi factorii care suntem implicaţi am discutat în principiu încă din momentul în care am început lucrările la Arcul de Triumf - o vom ţine în Piaţa Constituţiei. Nu ştiu dacă au mai apărut idei pe parcurs, dar cred că aşa ar fi normal, să poată să se desfăşoare actorii principali, respectiv Armata şi celelalte instituţii", a spus primarul Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a precizat că în Piaţa Constituţiei va fi amenajată o zonă atât pentru public, cât şi pentru oficialităţi.

Lucrările de consolidare, restaurare şi conservare la Arcul de Triumf au început în acest an, termenul de finalizare a proiectului fiind martie 2015.

În ultimii ani, parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a avut loc pe Şoseaua Kiseleff, cu defilarea militarilor din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI şi SPP, precum şi a mijloacelor tehnice, pe sub Arcul de Triumf.

Arcul de Triumf este monument istoric de clasa A, ce comemorează victoria României în Primul Război Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit în perioada 1921-1922 şi renovat în perioada 1935 - 1936.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici