Oprescu anunţă că apa caldă, căldura şi biletele RATB s-ar putea scumpi

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că tariful energiei termice din Bucureşti şi cel al călătoriilor cu vehiculele RATB ar putea creşte, în urma liberalizării preţurilor la energia electrică şi la gazele naturale.

2306 afișări
Imaginea articolului Oprescu anunţă că apa caldă, căldura şi biletele RATB s-ar putea scumpi

Sorin Oprescu (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Există premisele creşterii preţurilor la energia termică şi biletele pentru transportul în comun, în urma liberalizării preţurilor la energia electrică şi gazele naturale", a spus Sorin Oprescu.

Edilul a explicat că, "într-o primă etapă", municipalitatea a luat măsurile necesare pentru ca acestea să nu crească, precizând însă că, dacă tarifele la curent electric şi gaze "vor creşte aberant", preţul energiei termice şi cel al călătoriilor cu transportul în comun de suprafaţă ar putea creşte.

"Chiar dacă acestea (preţurile la energie electrică şi la gaze naturale - n.r.) vor creşte într-o primă etapă, ne-am luat măsurile, atât cât am putut să le luăm, pentru a putea proteja populaţia de o eventuală creştere. Cel puţin în prima etapă, suntem pregătiţi, însă, dacă aceste preţuri vor creşte aberant, şi tarifele la energia termică şi biletele RATB ar putea creşte", a mai spus Oprescu.

Primarul general a mai precizat, referitor la tariful energiei termice din Capitală, că municipalitatea este, deocamdată, în proces de "absorbţie" a ELCEN de către RADET, iar modernizarea acestei regii va duce la optimizarea preţului.

În prezent, în Capitală, gigacaloria are un cost de producţie de 328 de lei, din care bucureştenii plătesc doar 169,88 de lei, diferenţa fiind subvenţie acoperită de municipalitate.

O călătorie RATB costă 1,3 lei, iar un abonament lunar valabil pe toate liniile, 50 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici