Oprescu: Candidez în 2012 pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

Edilul şef Sorin Oprescu vrea să candideze în 2012 pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, el declarând, sâmbătă, că are o serie de lucrări pentru care vrea să se lupte şi că nu şi-a pus problema cine sunt contracandidaţii săi.

38 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Candidez în 2012 pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

Oprescu: Candidez în 2012 pentru un nou mandat la Primăria Capitalei (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Candidez la Primărie şi în 2012, am o serie de lucrări pentru care am de gând să mă lupt, am o ambiţie în mine", a spus Sorin Oprescu, într-o emisiune la Realitatea TV.

În ce priveşte posibilii săi contracandidaţi, Sorin Oprescu spune că nu şi-a pus problema cine sunt aceştia şi că nu are emoţii.

"Nici nu mi-am pus problema cine sunt contracandidaţii. Sunt multe discuţii. Gata, au spus «chirurgul nu o să se înţeleagă cu Consiliul», se înţelege, «profesorul nu o să aibă sprijin politic», uite că am mai mult decât atunci când eram într-un partid politic. De obicei, dacă vor fi actorii de care vorbiţi (Marian Vanghelie, Elena Udrea, n.red.) va fi o piesă de teatru care va fi benefică. De ce să am emoţii?", a mai declarat Sorin Oprescu.

El a adăugat că şi-ar dori puteri mai mari ca primar şi că un referendum pe tema primăriilor de sector va fi organizat în două-trei luni.

"Populaţia trebuie să-şi spună cuvântul. S-a vorbit de buget consolidat la nivelul Primăriei. Sunt de acord, pentru că altfel toţi primarii pun flori. Şi în momentul acesta hotărârile politice excedează administraţia. Aş vrea mai multă putere pentru a hotărî direcţiile strategice de dezvoltare ale sectoarelor. Nu discută nimeni de desfiinţarea primarilor şi a sectoarelor. Ei pot face parte din Consiliu. Nu poate lua nimeni dreptul poporului de a-şi alege primarul. 55 de consilieri plus ăştia şase primari", a susţinut Oprescu.

În ceea ce priveşte Stadion Naţional "Lia Manoliu", Sorin Oprescu spune că acesta ar trebui să fie gata până în vară.

"Aşa cum am promis, în martie-iunie aşezăm gazonul, în 9 august joacă România cu Argentina, iar în septembrie vrem să producem un show de impact. Tratăm cu U2", a precizat primarul Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici