Oprescu despre neutilizarea sistemului electronic de vot al CGMB: Unii nu vor să apese pe buton

Primarul Sorin Oprescu a declarat miercuri că mai mulţi consilieri municipali nu vor să utilizeze sistemul electronic de vot al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care contorizează atât voturile "pentru"şi "împotrivă", cât şi abţinerile, dar face şi automat prezenţa în sală.

78 afișări
Imaginea articolului Oprescu despre neutilizarea sistemului electronic de vot al CGMB: Unii nu vor să apese pe buton

Sorin Oprescu (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Sunt unii care nu vor să apese pe buton. Deşi există hotărârea în acest sens, 26 dintre consilierii generali au vrut, restul nu. Din ce considerente, nu ştiu să vă spun. Pe mine mă depăşesc (considerentele - n.r.). S-a dorit a fi un vot electronic, obiectivizat, care să nu mai nască niciun fel de discuţii, dar nu se vrea", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

În 20 noiembrie 2013, municipalitatea a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea unui sistem de informare şi vot electronic pentru şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), a cărui valoare estimată a fost de aproape 150.000 de euro. Contractul pentru furnizarea "Sistemului de Informare şi Vot" a fost atribuit, în 19 decembrie, firmei Aniva Consult Technology SRL, pentru preţul de 655.123,50 de lei fără TVA.

Prin acest sistem poate fi identificat fiecare consilier, atât prin amprentare, cât şi cu ajutorul unui card individual. De asemenea, sistemul permite membrilor CGMB să îşi exprime opţiunea de vot direct de la "console".

Sistemul de informare asigură sonorizarea sălii, înregistrarea video a şedinţelor şi afişarea video a rezultatelor de vot, dar şi prezentarea agendei şi a documentaţiilor aferente proiectelor de hotărâre, prin terminale mobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici