Oprescu despre viceprimari: Sunt aceiaşi care au fost întotdeauna şi au fost numiţi - Darabonţ şi Nicolaescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marţi că viceprimarii sunt cei care au fost întotdeauna, numiţi, respectiv Dan Darabonţ şi Marcel Nicolaescu, precizând că toate hotărârile de schimbare a acestora au fost luate în şedinţe de îndată, care au fost atacate.

155 afișări
Imaginea articolului Oprescu despre viceprimari: Sunt aceiaşi care au fost întotdeauna şi au fost numiţi - Darabonţ şi Nicolaescu

Dan Darabonţ (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Viceprimarii Capitalei sunt aceiaşi care au fost întotdeauna şi au fost numiţi, pentru că toate hotărârile de schimbare a lor în şedinţe de îndată, ceea ce nu este legal, au fost atacate. Ei au rămas în funcţie, atât domnul viceprimar Dan Darabont, cât şi domnul viceprimar Marcel Nicolaescu", a spus Sorin Oprescu, întrebat cine ocupă în prezent posturile de viceprimar al Capitalei.

În ceea ce priveşte desfăşurarea şedinţei ordinare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), convocată pentru miercuri, având în vedere experienţa ultimelor şedinţe când nu au fost votate proiectele municipalităţii, edilul şef al Capitalei a arătat că este important să existe o majoritate care să asigure votarea proiectelor.

"Dacă nu va exista un duh rău care să plutească în sală, eu cred că mâine (miercuri, n.r.), CGMB poate să-şi revină, să intre într-o majoritate, nu ştiu, fragilă, nefragilă, important este să-mi permită ca proiectele Bucureştiului să fie analizate, să le voteze şi să poată merge înainte, pentru că, pe măsură ce trece timpul, nu facem altceva decât să ne facem nervi şi să stăm toată ziua în întrebări", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, dacă nu va exista o majoritate care să voteze proiectele, se vor pierde două luni, respectiv august şi septembrie, în care s-ar putea lucra.

"Dacă nu mai are cine să voteze proiectele, în condiţiile în care Consiliul există, dar nu întruneşte o majoritate care să fie deschisă la minte şi să poată accepta o serie întreagă de lucruri care se pot face, pierdem şi vara asta, şi august şi septembrie. Sunt două luni în care se poate lucra foarte bine", a precizat Sorin Oprescu.

Răspunzând unei întrebări legate de cine ocupă, în prezent, posturile de viceprimar al Capitalei, şi edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, luni, că este vorba despre cei validaţi iniţial, respectiv Dan Darabonţ şi Marcel Nicolaescu.

Legat de acelaşi subiect, consilierul general Mircea Raicu (PDL) a arătat că prefectul Capitalei ar trebui să răspundă la această întrebare, în acest moment. "V-am rugat să-l întrebaţi pe domnul prefect, poată dânsului i s-a spus de la PSD cine este viceprimar. Aici e vorba de voinţa Consiliului General sau este vorba de voinţa unui prefect subordonat şi înregimentat politic la un partid", declara, tot luni, Mircea Raicu.

Primarul general Sorin Oprescu a convocat o şedinţă CGMB pentru 23 iulie, spre a fi aprobată mărirea bugetelor muzeelor Literaturii şi al Municipiului Bucureşti, dar şi alte "proiecte importante pentru bunul mers al serviciilor publice ale oraşului", după ce prefectul a atacat mai multe hotărâri.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri sunt trecute 33 de proiecte de hotărâre, multe dintre acestea fiind cele care nu au fost aprobate anterior de consilierii generali.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti are, din 30 iunie, o nouă majoritate, formată din reprezentanţii PNL şi PDL, plus trei consilieri de la PPDD cu care, potrivit consilierului Mircea Raicu, s-a discutat "ca persoane fizice".

Noua majoritate din CGMB a votat, în şedinţe de îndată, mai multe proiecte de hotărâre, care au fost însă atacate de prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan.

Prefectura a precizat că şedinţele de îndată ale CGMB sunt convocate în caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă, conform prevederilor legale. Astfel, a explicat Prefectura, hotărârile luate în şedinţele de îndată "abuziv convocate" au fost atacate în instanţă, fapt ce va fi făcut şi pe viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici