Oprescu: Doresc să vină momentul să îi aduc patriarhului Daniel o diplomă pentru Catedrala Neamului

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus, vineri, la Spitalul "Carol Davila", că aşteaptă şi doreşte din suflet ca, în numele comunităţii, să îi dăruiască patriarhului Daniel o diplomă, drept mulţumire că a terminat Catedrala Neamului.

213 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Doresc să vină momentul să îi aduc patriarhului Daniel o diplomă pentru Catedrala Neamului

Oprescu: Doresc să vină momentul să îi aduc patriarhului Daniel o diplomă pentru Catedrala Neamului (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

"Aştept şi doresc din suflet să fie cât mai repede momentul când, în numele comunităţii, să îi aduc eu Preafericitului Daniel, Patriarhul României, o diplomă prin care să îi mulţumim că termină Catedrala Neamului. Şi sper ca aşa să fie", a spus primarul Sorin Oprescu, după ce PS Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar patriarhal, a înmânat managerului Spitalului "Carol Davila", profesor Mircea Penescu, o icoană şi o diplomă din partea patriarhului.

Sorin Oprescu a mai spus că face toate eforturile pentru ca lucrările la Catedrala Neamului să fie încheiate.

" Eu fac toate eforturile, dumneavoastră ştiţi", i-a mai spus Oprescu Preasfinţitului Varlaam Ploieşteanul.

Totodată, mizând pe faptul că toţi cei prezenţi au simţul umorului, primarul general a spus un banc despre felul în care Dumnezeu a împărţit cazanul cu inteligenţă.

"Când s-a terminat cazanul cu inteligenţă, după ce mai întâi s-a dat cu polonicul, apoi cu lingura şi cu linguriţa şi tot nu a ajuns la toată lumea, Dumnezeu i-a spus Sfântului Petru să dea celor care aşteptau la rând câte o diplomă (...) Este o glumiţă nevinovată şi vă rog să o luaţi în acest sens", a spus Oprescu.

La ceremonia de sfinţire a lucrărilor de construcţie, reabilitare şi modernizare a Spitalului "Carol Davila" din Capitală, care au durat aproximativ patru ani, au participat primarul Sorin Oprescu, managerul Spitalului Clinic de Oftalmologie, Monica Pop, managerul Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Nicolae Paulescu", Vasilică Cristescu, şeful Clinicii de Medicină Internă şi Nefrologie a Institutului Clinic Fundeni, Mihai Voiculescu, medici, conducători de clinici şi spitale, Corina Chiriac şi actorii Alexandru Arşinel şi Ion Dichiseanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici