Oprescu le-a cerut operatorilor de salubrizare să fie mai eficienţi în curăţarea străzilor din Capitală

Primarul general Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de salubrizare să se organizeze astfel încât toate arterele să fie curăţate de zăpadă, nemulţumit că marţi dimineaţă o parte din străzile principale şi cele secundare erau încă necurăţate.

210 afișări
Imaginea articolului Oprescu le-a cerut operatorilor de salubrizare să fie mai eficienţi în curăţarea străzilor din Capitală

Sorin Oprescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Edilul Capitalei a cerut Direcţiei de Control a municipalităţii să verifice permanent modul în care operatorii de salubrizare respectă planul de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezire şi combaterea poleiului şi să aplice amenzi în cazul în care străzile nu sunt curăţate de zăpadă.

"Deşi aseară am stabilit planul de acţiuni pentru ziua în curs, în această dimineaţă o parte din arterele principale, precum şi cele secundare erau acoperite de zăpadă. În ceea ce priveste trecerile de pietoni, s-a lucrat doar la o parte dintre acestea. Începând de acum vă rog să vă organizaţi în baterii, alături de echipaje ale Poliţiei Locale şi ale Poliţiei Rutiere, astfel încât toate arterele să fie la negru în cel mai scurt timp. La ora aceasta sunt încă multe străzi pline de zăpadă. Totodată, să fiţi pregătiţi să interveniţi în această seară, când ninsoarea se va opri, iar traficul va fi ceva mai scăzut. Operatorii manuali să acţioneze cu precădere în zona trecerilor de pietoni şi a refugiilor de tramvai", a spus Sorin Oprescu la comandamentul organizat marţi dimineaţă.

Conducerea RATB a anunţat că traficul mijloacelor de transport în comun se desfăşoară în condiţii normale, fără incidente, iar aproximativ 200 de operatori manuali curăţă zăpada din staţii şi refugii.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a adăpostit în noaptea de luni spre marţi 589 de persoane în adăpostul Sfântul Luca din Berceni şi Complexul de Servicii medicale din Bulevardul Theodor Pallay.

Sesizările privind disfuncţionalităţi din Capitală cauzate de condiţiile meteo pot fi făcute la numărul de telefon gratuit 0800.800.868.

Avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol a fost ridicată marţi, la ora 11.00, Bucureştiul şi 16 judeţe din sudul şi sud-estul ţării fiind avertizate cu cod galben, valabil până la ora 20.00.

Potrivit noii avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, marţi, între orele 11.00 şi 20.00, va mai ninge în estul Olteniei, în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În sud-estul ţării vântul va depăşi la rafală 50 - 60 de kilometri pe oră, viscolind local zăpada.

Meteorologii au precizat că de marţi, ora 20.00, şi până în noaptea de miercuri spre joi vor mai fi precipitaţii, predominant ninsori, în majoritatea regiunilor, inclusiv în zona Capitalei, dar în general liniştite şi slabe cantitativ.

Avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol emisă luni de ANM pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeş şi Olt a fost ridicată marţi, la ora 11.00. Codul portocaliu fusese emis pentru marţi, de la ora 04.00 la 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici