Oprescu: Majoritatea gropilor sunt astupate, dar mai sunt străzi stricate

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă dimineaţa, după inspectarea străzilor, în urma expirării termenului acordat constructorilor pentru repararea gropilor, că majoritatea acestora sunt reparate, dar mai sunt şi alte străzi unde deficienţele vor fi remediate în zilele următoarele.

47 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Majoritatea gropilor sunt astupate, dar mai sunt străzi stricate

Oprescu: Majoritatea gropilor sunt astupate, dar mai sunt străzi stricate (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

"Putem să le spunem bucureştenilor că majoritatea gropilor sunt astupate. Dar mai sunt încă străzi cu gropi, care, însă, în zilele următoarea vor fi astupate", a spus Sorin Oprescu, după ce, împreună cu reprezentanţii firmelor de asfaltare, inspectorii municipalităţii şi reprezentanţi ai Administraţei Străzilor, a verificat mai multe artere importate ale Bucureştiului.

Sâmbătă, Oprescu a plecat cu asfaltatorii de la Primăria Capitalei către Piaţa Kogălniceanu, Eroilor, pe Bd. Prelungirea Ghencea, str. Ialomiţa, Timişoara şi Lujerului, din sectorul 6 al Capitalei, apoi pe Bd. Turda şi Mihalache, Piaţa Victorie, Nicolae Caranfil, Aviatorilor, Piaţa Arcului de Triumf, Bd. Constantin Brezan, str. Ion Mincu şi Bd. Magheru, din sectorul 1 al Capitalei.

Pe acest traseu, majoritate arterelor erau refăcute, însă, au fost găsite şi străzi unde reparaţiile nu fuseseră finalizate, un exemplu în acest sens fiind străzile din jurul Mănăstirii Caşin.

Ediul Capitalei a mai precizat că s-a lucrat pe 110 străzi, în următoarea perioadă urmând ca străzile aflate în întreţinere să fie asfaltate definitiv, iar cele care vor intra în programul de reabilitare să rămână cu aceste plombe de urgenţe până când lucrările de reparare vor demara.

Directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a explicat că municipalitatea administrează 498 de artere principale şi pieţe din Capitală. În special bulevarde pe care circulă mijloacele de transport în comun. Dintre acestea, un număr de 158 sunt artere aflate în garanţia firmelor de asfaltare, iar alte 98 sunt artere aflate în întreţinerea acestora.

Potrivit Alinei Roman, un număr de 53 de străzi vor fi reabilitate prin programul 2010-2011 şi alte 54 sunt incluse în programul de reparaţii de anul acesta. Pentru alte 96 fiind organizate deja licitaţiile de întreţinere a lor, iar pentru încă aproximativ 54 de străzi vor fi executate lucrări de reabilitare a liniilor de tramvai.

Primarul general i-a cerut directorului Administraţiei Străzilor să verifice modul în care fiecare arteră este arondată unei firme pentru a nu mai exista situaţii în care porţiuni de pieţe sau de străzi nu sunt date în întreţinerea sau garanţia niciunei societăţi.

"De fapt, astăzi (sâmbătă n.r.) am vrut să vedem cu toţii realitatea ca să nu ne minţim în faţă atunci când vorbim de problema gropilor din asfalt", a spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici