Oprescu: Până la sfârşitul anului poate începe reabilitarea faţadelor de la intrarea în Centrul Vechi

Refacerea faţadelor clădirilor de la intrarea în Centrul Vechi al Capitalei ar putea începe până la sfârşitul anului, dacă se termină lucrările la străzi, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu.

277 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Până la sfârşitul anului poate începe reabilitarea faţadelor de la intrarea în Centrul Vechi

Oprescu: Până la sfârşitul anului poate începe reabilitarea faţadelor de la intrarea în Centrul Vechi (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Suntem la intrarea în Centrul Istoric. Dacă terminăm să lucrăm la străzi, până la sfârşitul anului ne apucăm de faţade. Sigur, şi în funcţie de dimensiunea financiară, de banii pe care îi avem la dispoziţie. Nu prea mulţi, nici nu exagerăm, că sunt atâtea lucrări de investiţii", a spus primarul Sorin Oprescu, după vizitarea şantierului de la viitorul pasaj subteran din Piaţa Universităţii.

Directorul Direcţiei Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat că municipalitatea a făcut toate eforturile cu proprietarii clădirilor din jurul Pieţei Universităţii, pentru ca acestea să intre urgent într-o reabilitare de faţadă.

"Eu zic că, în aprilie, aici lucrurile o să arate extrem de frumos", a mai spus Hreapcă.

Reabilitarea Zonei Pilot a Centrului Istoric cuprinde 16 străzi, respectiv Căldărari, Covaci, Filitti, Franceză, Gabroveni, Lipscani, Sf. Dumitru, Pasajul Francez, Pictor Tonitza, Poştei, Şelari, Şepcari, Smârdan, Soarelui, Stavropoleos, Zarafi, lucrările vizând reţelele stradale, de apă, canal, gaz, electricitate, canalizaţie comunicaţii electronice Netcity, telefonie şi iluminat public.

La începutul lunii septembrie, municipalitatea anunţa că lucrările sunt finalizate în proporţie de 80 la sută la carosabil şi 99 la sută la utilităţi. Au fost semnalate însă probleme pe două dintre străzile aflate în lucru, la nivelul fazelor determinante, şi anume natura terenului de fundare pe strada Şelari, tronson cuprins între străzile Covaci şi Lipscani, şi respectiv abateri de la proiectul tehnic de execuţie în Piaţa Sfântul Anton. Din acest motiv, finalizarea lucrărilor este întârziată, primarul general cerând atunci urgentarea rezolvării problemelor tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici