Oprescu: Parcarea subterană de la Universitate va fi funcţională din 20 iulie

Parcarea subterană de la Universitate va fi funcţională din 20 iulie, în prezent fiind făcute lucrări de finalizare la rampele de acces şi de izolaţie, dar şi de finisaje interioare, a declarat miercuri primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

1115 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Parcarea subterană de la Universitate va fi funcţională din 20 iulie

Oprescu: Parcarea subterană de la Universitate va fi funcţională din 20 iulie (Imagine: Andreea Alexandru/Arhiva Mediafax Foto)

"Sunt mulţumit de termenul în care s-au executat lucrările începute în august 2011. Sper ca în 20 iulie să o putem da în folosinţă şi tot atunci să se poată circula şi la suprafaţă, unde piaţa va fi amenajată ca spaţiu pietonal", a spus Sorin Oprescu, după vizita în parcarea subterană din Piaţa Universităţii.

Oprescu s-a întâlnit cu reprezentanţii constructorului şi cu directori din Primărie, cu care a discutat atât despre stadiul lucrărilor, cât şi despre data finalizării acestora.

Una dintre problemele discutate la faţa locului a fost cea a amplasării unui singur lift, cu capacitate de şase-opt persoane, care să facă legătura dintre parcare şi spaţiul suprateran. Sorin Oprescu s-a arătat surprins când a aflat că, în loc de două lifturi, parcarea va avea unul singur, deoarece arhitecţii nu au aprobat şi amplasarea celui de-al doilea.

"Soluţia arhitecţilor este aceea de a avea un singur lift, dar am vorbit cu constructorul ca în cazul în care acesta nu o să funcţioneze, pentru a asigura transportul persoanelor, să lase un spaţiu tehnic pentru eventualitatea de a mai aşeza încă un lift", a spus primarul general.

Parcarea va avea trei niveluri şi o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri speciale pentru motociclete. Aceasta va avea o intrare din strada Academiei, o ieşire lângă Muzeul de Istorie şi încă o intrare "interschimbabilă" în dreptul străzii Toma Caragiu, acolo unde va fi amplasat şi liftul pentru şoferii care parchează.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în funcţie de necesităţi, această a treia rampă va fi amenajată pentru ieşirea sau pentru intrarea în parcare.

Întrebat despre costul lucrării, primarul Sorin Oprescu a spus că partea de construcţie şi montaj costă opt milioane de euro, fondurile fiind private, în baza parteneriatului încheiat de municipalitate.

De asemenea, Sorin Oprescu a arătat că va încerca să aducă în parcarea de la Universitate şi maşinile locuitorilor din zona centrală, pentru a elibera străzile adiacente.

"Nu am făcut evidenţa exactă a rezidenţilor, însă vrem să eliberăm străzile din jur. Probabil un sfert din locuri vor fi ocupate de rezidenţi, restul rămânând locuri publice de parcare".

Întrebat despre costul unui loc de parcare, edilul şef al Capitalei a subliniat că "a vorbi de preţuri la acest moment este hazardat". El a precizat că tariful unui loc de parcare va fi stabilit de consilierii generali.

"Cu siguranţă preţurile vor fi mai mari decât în zonele periferice ale oraşului aşa cum este în toate capitalele de largă respiraţie europeană, tocmai pentru a descuraja statul în parcare", a mai spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici